SIS VÍCTIMES

Detinguda una vident al Bages per estafar els seus clients amb la compra de robots de cuina

Adquiria els electrodomèstics amb la documentació dels seus clients i després els revenia a través d'una 'app'

recurso-mossos2

recurso-mossos2

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han detingut una dona de 52 anys que treballava com a vident per estafar els seus clients utilitzant les seves dades personals. La dona, veïna de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), utilitzava aquestes dades per comprar robots de cuina, finançats a càrrec dels estafats. Després els revenia més barats en una aplicació de compravenda.

Segons han informat aquest diumenge els Mossos, la dona havia contactat amb diferents venedors d'una coneguda empresa distribuïdora d'aquests aparells i hauria comprat robots per valor de 8.400 euros. La detenció es va portar a terme dimarts passat i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a la vident. De moment se sap que hi ha sis estafats, però no es descarta que n'hi hagi més.

La investigació dels Mossos de Manresa va començar a l'abril després de la denúncia d'un ciutadà a qui una entitat financera li reclamava 2.400 euros per un préstec adquirit per la compra de dos robots de cuina valorats en 1.200 euros cada un.

Notícies relacionades

La policia va trobar fins a 5 persones més que estaven en la mateixa situació, amb deutes de financeres per a la compra d'1 o 2 robots de cuina que ells no havien fet.

Els agents van descobrir que la detinguda aprofitava la seva feina de vident per demanar una còpia del DNI als seus clients que els afectats li enviaven a través del telèfon mòbil. L'acusada utilitzava aquestes dades per comprar robots de cuina falsificant els contractes i, quan li arribava la compra, venia els electrodomèstics més barats (per 900 euros) a través d'una aplicació mòbil de compravenda. D'aquesta manera aconseguia una guany net.

Temes:

Estafes