On Catalunya

si es conserven de forma adequada

Les cremes solars sí que mantenen la seva eficàcia un any després

Una anàlisi de l'OCU contradiu les recomanacions dels fabricants de no utilitzar-les quan ha passat un any

15814164 59

15814164 59 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha informat aquest divendres  que les cremes de protecció solar no perden el seu nivell de protecció un any després d'obrir-les si es conserven de forma adequada.

Una anàlisi portada a terme per aquesta organització de cinc productes contradiu les recomanacions dels fabricants de no utilitzar les cremes quan ha passat un any, assenyala l'OCU en un comunicat.

Aquestes cinc cremes solars per a nens (Garnier Delial Sensitive Advanced, Nivea Sun Kids Protect & Sensitive, Eucerin Kids Sun Spray, Garnier Delial Spray Hidratante i Nivea Sun Kids Spray Hidratante), totes amb factor de protecció 50+, ja van ser testades en un laboratori acreditat el juny del 2016 i van ser les cinc que van obtenir llavors més bona valoració.

BEN TANCATS

Per a aquesta nova anàlisi, l'OCU va comprar el setembre del 2015 els cinc productes i els va guardar ben tancats en un armari durant un any fins al mateix mes de 2016.

Posteriorment, els va sotmetre a unes condicions ambientals similars a les d'unes vacances reals (15 dies a ple sol, amb temperatures de fins a 40°C, a més de diverses hores a 4°C simulant el temps que podrien passar a la bodega d'un avió).

Els resultats del laboratori en aquesta segona prova, idèntica a la primera, han posat de manifest que els cinc productes seguien mantenint no solament la seva textura, sinó el seu nivell de protecció malgrat el "maltractament" sofert.

Segons l'OCU, els consumidors poden estar tranquils si utilitzen les cremes al cap de 12 mesos des de la data d'obertura, fins i tot després d'haver-les utilitzat ja l'any anterior, sempre que s'hagin mantingut en bones condicions de conservació.

Notícies relacionades

Per això s'han de protegir-se del sol guardades dins d'un calaix o un armari, conservar-les en una habitació seca i fresca (mai al bany) i a una temperatura estable (aproximadament a uns 22°C).

De tota manera, l'organització ha advertit que si a l'obrir el pot el color, l'olor o la textura han canviat no s'ha d'utilitzar la crema.

Temes:

Platges Consum