DIA DEL PATRÓ DE CATALUNYA

Les floristeries preveuen repetir els 6 milions de roses venudes el Sant Jordi passat

Diumenge les botigues de Barcelona podran obrir per animar els ciutadans a sortir al carrer

jgblanco38102527 19 04 2017 preparaci n del sant jordi en mercabarna foto ros170419104300

jgblanco38102527 19 04 2017 preparaci n del sant jordi en mercabarna foto ros170419104300
jgblanco38102526 19 04 2017 preparaci n del sant jordi en mercabarna foto ros170419104306
Preparació de Sant Jordi al Mercabarna. 
jgblanco38102508 19 04 2017 preparaci n del sant jordi en mercabarna foto ros170419104311

/

2
Es llegeix en minuts

Els floristes preveuen repetir les xifres de l'any passat i vendre sis milions de roses aquest Sant Jordi, tot i que el fet que la festivitat caigui en diumenge farà que les empreses comprin menys flors per regalar entre els seus empleats i clients.

Per combatre aquesta aparent dificultat i animar els ciutadans a sortir al carrer, l'Ajuntament de Barcelona, per exemple, ha decretat que el diumenge 23 d'abril sigui un dia d'obertura comercial, ha explicat en roda de premsa el primer tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni.

Segons estimacions de Marcabarna-Flor, els preus del 2017 també seran semblants als de l'any passat, amb roses a partir de 4 euros o més, en funció de la tipologia i l'embolcall.

La presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha destacat que en els embolcalls, la cel·lofana perd terreny en favor dels materials ecològics, cada vegada més demanats pels compradors, la rosa preferida dels quals segueix sent la vermella en nou de cada 10 casos.

IMPORTADES

Concretament, dos de cada tres roses que es vendran seran de tipologia 'freedom', que s'importa de Colòmbia i l'Equador i es caracteritza pel seu color vermell vistós, la seva resistència al transport i la seva durada.

El mal temps als països d'origen d'aquest tipus de rosa fa que hi hagi menys oferta, però això queda compensat per l'augment d'exemplars 'Red Naomi', que fins ara només es cultivava a Holanda i que ara també es produeix a Sòria.

Més enllà de les roses vermelles, tampoc faltaran els exemplars d'altres colors, com les blanques, les grogues i les roses, així com altres combinacions més imaginatives com les roses del Barça, que aquell dia s'enfronta al Reial Madrid en el clàssic.

ENCÀRRECS D'EMPRESES

Mercabarna-Flor vendrà un terç del total de roses que es comercialitzin a Catalunya, és a dir, al voltant de dos milions d'exemplars, i els floristes ja es preparen per als encàrrecs anticipats d'empreses.

De fet, encara que la previsions generals siguin cautes, el president del Gremi de Majoristes de Mercabarna-Flor, Miquel Batlle, ha confiat que serà "un Sant Jordi llarg" i que moltes empreses optaran per regalar les flors als seus treballadors i clients divendres, dissabte i fins i tot dilluns.

En aquest sentit, els encàrrecs fets avui dia per part d'empreses, comerços, restaurants, locals d'oci nocturn i equipaments són similars als de l'any anterior.

Un altre factor que contribuirà al manteniment de les vendes és la participació cada vegada més gran dels turistes en aquesta tradició catalana, en què s'intercanvien roses per llibres.

Notícies relacionades

Amb tot, Ballarín ha assenyalat que el fet que Sant Jordi caigui en diumenge farà que les vendes es concentrin en determinades zones i es redueixin en altres, però el còmput final serà similar al de l'any anterior.

En aquest sentit, Collboni ha animat a comprar les roses a les floristeries que obren tot l'any i que han sigut "castigades amb un IVA injust", per donar una empenta al comerç detallista i de proximitat. 

Temes:

Sant Jordi Roses