COMMOVEDORA HISTÒRIA

Una dona dona a llum en coma i es desperta tres mesos després

Des del primer moment els germans de la jove es van preocupar perquè mare i fill tinguessin un contacte gairebé permanent

El despertar d’una dona que va donar a llum mentre estava en coma commou l’Argentina. / EFE

1
Es llegeix en minuts

El despertar de la jove Amelia Bannan després d'estar cinc mesos en coma i donar a llum en aquest estat el seu nadó ha commogut l'Argentina, on vídeos i fotos de mare i fill han inundat els mitjans de comunicació i les xarxes socials, els usuaris de les quals no dubten a qualificar el cas de miracle.

"Amelia no deixa de donar-nos sorpreses (...) Confiem que es recuperi i que aviat la vegem caminant de la mà amb el seu fill", va assenyalar el neurocirurgià Marcelo Ferreira en declaracions a Canal 6 de la província de Misiones, al nord del país, on viu la dona i la seva família.

Agent de policia de 34 anys, Bannan va patir un accident de trànsit el novembre passat quan viatjava en un vehicle amb altres persones -entre les quals hi havia la seva parella i pare del nadó- que van resultar il·leses.

La jove estava embarassada de gairebé sis mesos i el sinistre li va provocar un greu traumatisme cranial que la va deixar inconscient.

És en aquest estat que la nit de Nadal va donar a llum el petit Santino, que va néixer sa.

Després de tot aquest temps de tractament, en què amb prou feines va patir canvis i la seva família no va deixar de mantenir-la en contacte permanent amb el nadó, Amelia va pronunciar "les seves primeres paraules" i al "preguntar-li coses" les seves respostes van ser "sí, no, amén, amén", va dir el seu germà César a Facebook. "Fa poques hores s'ha arrencat la gastro (la sonda gàstrica), no ha parat de moure's, dir algunes paraules que gairebé no s'entenen", va afegir.

REACCIONS AMB EL SEU FILL

Notícies relacionades

Dies abans de despertar-se, el fisioterapeuta Roberto Gisin, també encarregat de la pacient, va explicar que la dona tenia "reaccions" quan estava amb el seu nadó "diferents" de les que té amb qualsevol altra persona i que responia "a l'estímul" del nen, tant del plor com del contacte pell a pell, que seria "positiu" per ajudar-la a recuperar-se més ràpidament.

"Encara no podem parlar de seqüeles. Es comença a parlar després de dos anys. Jo crec que ella es recuperarà bé. (...) L'estímul del fill i la família és molt important", va afegir Ferreira.