Un grup de 800 estudiants portuguesos destrossen un hotel a Torremolinos

Els danys provocats a l'establiment pujarien a diversos milers d'euros

 

  / HPCR

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

La setmana blanca se li va acabar anant de les mans a un grup de 800 estudiants portuguesos, que al tornar al seu país s'han trobat amb una denúncia per les importants destrosses causades durant la seva estada a un hotel de Torremolinos (Màlaga). Fonts del cas xifren en diversos milers d'euros els danys provocats a les instal·lacions just a l'inici de la Setmana Santa, encara que la valoració oficial encara s'estava fent aquest dilluns.

El grup, que feia un viatge d'estudis, havia reservat a través d'una agència de viatges lusitana les instal·lacions de l'hotel Pueblo Camino Real, un establiment de quatre plantes situat a primera línia de platja i inaugurat el 1974. Segons fonts de la investigació, els estudiants hi van arribar el 2 d'abril i s'hi van estar una setmana, fins dissabte passat. La sorpresa per als responsables de l'hotel va ser majúscula quan al disposar-se a netejar les habitacions després de la marxa dels joves van descobrir l'estat en què es trobaven.

FINAL DE FESTA

L'escenari era demolidor: rajoles destrossades, matalassos llançats per les finestres, extintors buidats als passadissos, restes d'orina als passadissos… fins i tot van llançar un televisor en una banyera. Tot això hauria passat durant la matinada de dissabte, just abans de deixar l'hotel i tornar a Portugal, segons ha avançat 'El País'.

El final de festa no va ser, no obstant, l'únic incident, ja que amb anterioritat, els hostes van haver de ser alliçonats per la direcció de l'establiment i la Policia Local quan van contractar un 'dj' per a una festa a la piscina que no tenia permís. També es van destacar per la música a tot volum que sortia de les habitacions i el consum de begudes alcohòliques. Encara que l'hotel no ha volgut fer declaracions, les fonts policials apunten que els danys materials pujarien a diversos milers d'euros, i just per Setmana Santa, quan van a la Costa del Sol milers de turistes.

DENÚNCIA DEL 'TOUR OPERATOR'

Notícies relacionades

Després de veure el que havia passat, la direcció de l'hotel es va posar ràpidament en contacte amb la Policia Nacional per denunciar-ho. Els agents ja han obert una investigació per depurar responsabilitats pel que fa a aquests fets, encara que de moment no hi ha cap persona detinguda. Des de la Policia confirmen que també s'ha posat una denúncia del 'tour operator', encara que no n'han volgut donar més detalls.

La Costa del Sol s'ha convertit en un destí habitual dels viatges de final de curs per als estudiants portuguesos. De fet, hi ha un conveni pel qual agents de la Seguretat Pública Portuguesa patrullen amb la Policia Nacional a les localitats malaguenyes per reforçar l'atenció al turista d'aquest país, atendre'ls en la seva llengua i afavorir el coneixement dels procediments legals propis dels dos països.