Alliberades 21 dones explotades sexualment a Barcelona

Operació de Mossos contra un grup criminal xinès dedicat a la prostitució

L'organització també traficava amb marihuana i els cuidadors vivien al costat de les plantacions

 

  / GUILLEM SÀNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra porten a terme des de primera hora d'aquest dilluns un dispositiu policial amb 18 registres en diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona contra un grup criminal d'origen xinès dedicat a la prostitució i el tràfic de drogues.

S'han realitzat registres a BarcelonaBadalona, Santa Coloma de Gramenet, l'Hospitalet de LlobregatMontcada i ReixacCerdanyola del Vallès i Vilafranca del Penedès. Fora de Catalunya, s'ha produït un altre registre a Pamplona. En total hi ha hagut 25 detinguts.

Es tracta d'un operatiu de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos que ha permès alliberar 21 dones, d'origen xinès, que estaven sent explotades sexualment per aquesta organització. 

Les entrades han començat entre les cinc i les sis de la matinada i a aquesta hora diverses dones seguien realitzant serveis sexuals. Segons fonts pròximes a la investigació, les condicions de vida d'aquestes víctimes eren molt dures. Feien vida a les mateixes habitacions on rebien els clients.

Els policies també han comprovat que els cuidadors vivien a les mateixes naus on hi havia les plantacions de marihuana de les quals s'encarregaven. 

Notícies relacionades

A totes elles se'ls oferirà a continuació la possibilitat que declarin contra els seus explotadors, un fet de gran valor per aconseguir una condemna contra ells però també de gran dificultat. 

La investigació contra aquest grup organitzat dedicat a l'activitat delictiva està sota secret de sumari.