La vall del Jerte es vesteix de blanc

La floració de més d'1,2 milions de cirerers converteix en un espectacle la comarca extremenya

Cirerers en flor a la vall del Jerte / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

La valle del Jerte, a Extremadura, es vesteix de blanc aquests dies amb els més d'1,2 milions de cirerers que hi ha a la comarca i que amb la seva floració fan d'aquesta zona del nord de Càceres un "paisatge únic i irrepetible".

Així ho ha destacat el president de la Mancomunitat de la Vall del Jerte, Ernesto Agudíez, que ha detallat que en aquesta comarca hi ha "entre 1,2 i 1,5 milions" de cirerers "aproximadament" i que són "els que ara estan tan bonics i vestits amb el seu mantell blanc".

Agudíez ha detallat que la floració va començar fa una setmana, però després hi ha hagut "una parada" per la baixada de les temperatures "i la neu que va caure per tota al vall" -ha matisat- i ara estan "en plena floració" i per això esperen que "d'aquí uns deu dies acabi a les cotes més altes, que són sempre les més tardanes".

Notícies relacionades

El president de la Mancomunitat de la Vall del Jerte ha destacat que aquesta comarca és "única tot l'any", però durant aquests dies "veure els vessants coberts pels cirerers en flor, la veritat, és que és un paisatge únic i irrepetible que tothom ha de venir a visitar alguna vegada en la vida si vol veure una cosa realment bonica, original i especial".

PRODUCCIÓ DE CIRERA

Pel que fa a les previsions de producció de cirera en aquesta campanya, Agudíez ha evidenciat que "és una mica aviat per dir-ho" així com que "les parts més altes amb la baixada de temperatures es poden veure una mica afectades". "Però se'ls ha de donar una mica de marge i una mica de temps; si el temps es manté estable amb una temperatura bona, la campanya pot ser molt satisfactòria aquest any", ha vaticinat.