Austràlia alerta sobre l'ús de bateries als avions després de l'explosió d'uns auriculars

Una passatgera d'un vol entre Pequín i Melbourne va patir cremades a l'esclatar un aparell

zentauroepp37676260 this handout photo taken on february 19  2017 and released b170315083437

zentauroepp37676260 this handout photo taken on february 19 2017 and released b170315083437 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats australianes han alertat aquest dimecres del risc d'utilitzar aparells amb bateries als avions després que una passatgera d'un vol entre Pequín i Melbourne patís cremades a l'esclatar els seus auriculars.

La dona estava escoltant música amb uns auriculars que disposaven de piles pròpies quan el dispositiu va explotar i es va incendiar mentre dormia, segons un comunicat de l'Oficina per a la Seguretat al Transport d'Austràlia (ATSB, sigles en anglès).

La passatgera, que va patir cremades a la cara i al coll, va tirar l'aparell a terra i va intentar apagar l'incendi amb els peus abans que el personal de l'avió ho fes amb l'ajuda d'una galleda d'aigua, afegeix la nota.

Notícies relacionades

La bateria i part de la coberta dels auriculars es van fondre i van quedar enganxats al terra de la cabina a causa del foc que, segons l'ATSB, es va originar a les bateries.

L'ATSB no ha donat a conèixer la marca dels auriculars que van explotar en aquest incident, que va passar el 19 de febrer passat, després de la sèrie d'incidents a tot el món pels problemes de les bateries del Samsung Note 7. Samsung Note 7.