Cada dia es roben 34 cotxes a Catalunya, la meitat a Barcelona i el seu entorn

La catalana és la tercera comunitat autònoma, darrere Madrid i Andalusia, en un percentatge més elevat de robatoris

fcosculluela35625340 barcelona 21 09 2016 via laietana antes del d a sin coches  170309131531

fcosculluela35625340 barcelona 21 09 2016 via laietana antes del d a sin coches 170309131531 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

A Catalunya es roben cada any 12.500 automòbils assegurats, cosa que equival a una mitjana de 34 cada dia, la meitat d'ells a Barcelona i el seu entorn, encara que són els municipis de Sant Adrià de Besòs i la Canonja (Tarragonès), on és més probable que desaparegui un cotxe.

Aquestes són algunes de les dades que ha fet públiques aquest dijous la patronal d'assegurances UNESPA en un informe sobre el robatori de vehicles, que també ressalta que els municipis pròxims a la frontera amb França presenten més sostraccions de vehicles de gamma alta.

Segons l'informe, que recull dades del 2015, a Catalunya es produeix un de cada set robatoris de cotxes a Espanya, en concret, el 13,7% del total nacional. L'estudi entén per robatori tant que els lladres s'emportin el vehicle en si com que es limitin a sostreure alguna cosa que estigui al seu interior.

La catalana és la tercera comunitat autònoma, darrere de Madrid i Andalusia, en percentatge més elevat de robatoris, cosa que expliquen com a "lògica per la rellevància econòmica i demogràfica d'aquest territori".

DINTRE DE LA MITJANA

En termes relatius, no obstant, la comunitat autònoma catalana es troba dintre de la mitjana, és a dir, Catalunya no és ni bastant més perillosa (com li passa a Madrid o Andalusia) ni menys (com passa amb Astúries o Galícia) que la resta del país.

Notícies relacionades

A més, la gravetat dels robatoris a Catalunya és bastant menor que la del conjunt d'Espanya, ja que el cost mitjà de cada turisme que es roba a Catalunya és un 21% inferior al de la resta del territori nacional, cosa que indica que els cotxes que se sostreuen en aquesta comunitat solen ser més barats.

Gairebé el 80 % dels robatoris són a la província de Barcelona, encara que són les de Lleida i Girona les més propenses a presenciar robatoris de vehicles de gamma alta.