Una allau de neu sepulta diversos esquiadors als Alps

L'allau ha irromput en una pista oberta de l'estació de Tignes

 

  / EFE / SYLVAIN MUSCIO

1
Es llegeix en minuts

Una allau de neu ha irromput en una pista oberta de l'estació de Tignes, als Alps francesos, i ha sepultat un nombre indeterminat d'esquiadors. L'estació ha anunciat que no hi ha hagut víctimes.

"Diversos esquiadors s'han vist arrossegats però no s'han de lamentar víctimes", assenyalen fonts de l'estació.

Les allaus han causat nombroses víctimes als Alps francesos aquesta temporada i hi havia molta gent a la pista en aquell moment.

L'allau ha tingut lloc cap a les 10.10 hores en una pista blava anomenada Carline, l'única de l'estació que estava oberta. Ràpidament s'han mobilitzat una quarantena d'agents del PGHM de Bourg Saint Maurice, que han rebut el reforç d'altres gendarmes procedents de la pròxima Courchevel.

La recerca de les víctimes s'ha iniciat amb gossos. La mala visibilitat a Tignes, a causa de la nevada, ha impedit en un primer moment la intervenció d'helicòpters.

Abans de l'obertura de l'estació, els treballadors havien provocat nombroses allaus amb explosions per fer disminuir el risc, per la gruixuda capa de neu que s'ha acumulat en els últims dies, ha explicat el periodista esportiu Bruno Detante al canal BFMTV. 

UN ESPANYOL MORT A ITÀLIA

A la Vall d'Aosta, a Itàlia, un espanyol de 25 anys va morir aquest dilluns per una allau de neu mentre feia un descens a la muntanya Giasson, situat a la localitat alpina de Valgrisenche.

Els fets van passar ahir al migdia durant una excursió de 'heli-ski', viatge en helicòpter fins al cim de la muntanya, i després d'un descens fora de pistes, i en l'allau també van resultar ferits dos ciutadans francesos i dos nord-americans.

Notícies relacionades

Els esquiadors eren a la muntanya Giasson (de més de 3.000 metres d'altura), situada a la localitat de Valgrisenche, a pocs quilòmetres de la frontera italiana amb França.

Encara no es coneixen les causes de l'allau, tot i que en els últims dies n'hi ha hagut algunes provocades per les altes temperatures, com la del 2 de març que va causar tres morts a Val Vény, a la localitat de Courmayeur, a la regió italiana de la Vall d'Aosta.all d'Aosta.