Salut investiga si alguna farmàcia ha importat vacunes de forma il·lícita

L'Agència Espanyola del Medicament va alertar de l'adquisició il·legal a l'estranger de Bexsero, contra el meningococ B

El cas es produeix durant el desproveïment que es dona a Espanya i Europa

 

 

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

La Conselleria de Salut de la Generalitat investiga si alguna farmàcia catalana ha adquirit vacunes contra el meningococ B de forma il·lícita a l'estranger, davant el desproveïment que hi ha a Espanya i Europa.

Fonts del departament de Salut han informat a EFE que "estem investigant una denúncia de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) sobre aquesta possibilitat".

L'AEMPS recorda que aquesta vacuna, Bexsero, l'única existent al mercat contra el meningococ B i fabricada pel laboratori GSK, està garantida per als grups de risc als centres de salut i hospitals públics.

Salut indica que no ha enviat cap comunicat als Col·legis de Farmacèutics de Catalunya sobre aquesta qüestió.

EL COL·LEGI DE FARMACÈUTICS NO EN TÉ CONSTANCIA

Fonts del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, al seu torn, han assegurat que no tenen constància que alguna farmàcia hagi adquirit dosis de Bexsero de forma il·legal, si bé "estem sobre aquest tema", després de ser alertats per Salut.

Notícies relacionades

El col·legi barceloní ha enviat un comunicat als seus col·legiats en què els alerta que no es poden importar directament medicaments ja que "està fora de la norma" establerta a Espanya.

El laboratori GSK va informar a principis d'aquest any a metges, farmacèutics i autoritats que havia detectat problemes tècnics durant el procés de producció de la seva vacuna contra el meningococ B, i que per això es produirien endarreriments en l'arribada de noves unitats.