IBM presenta el primer ordinador quàntic

Les capacitats de la màquina superen les de la intel·ligència artificial i s'aplicaran en química o medicina

La companyia espera tenir la primera màquina comercial basada en tecnologia quàntica aquest any

abertran37566444 ibm building first universal quantum computers for business 170306100147

abertran37566444 ibm building first universal quantum computers for business 170306100147

1
Es llegeix en minuts

IBM acaba d'anunciar el primer ordinador quàntic capaç d'analitzar patrons més enllà de la intel·ligència artificial. La màquina, que de moment només opera a través de servidors remots en una plataforma anomenada IBM Cloud Platform, servirà, segons els seus creadors, per trobar interaccions moleculars que permetin descobrir nous materials o medecines, o per detectar errors en sistemes financers complexos.

Segons la multinacional, la computació quàntica va més enllà de detectar patrons en quantitats ingents de dades, com fa la intel·ligència artificial, la que utilitza Watson, la màquina intel·ligent de la mateixa IBM. Aquí, "les dades no existeixen i les possibilitats que necessites per explorar i aconseguir una resposta són massa ingents" fins i tot per als ordinadors.

Notícies relacionades

La companyia que dirigeix Ginny Rometti espera tenir un ordinador comercial basat en aquesta tecnologia aquest any, amb una potència de càlcul aproximada de 50 qbits (bits quàntics). També ha anunciat un kit de programació (SDK) complet al llarg d'aquest semestre.

La química serà, en principi, una de les grans àrees que es poden beneficiar de la informàtica quàntica. Però a IBM també esperen aplicar-la per millorar processos en la logística i cadenes de distribució, serveis financers, intel·ligència artificial i seguretat informàtica per millorar l'encriptació.