Un casteller mor al local d'assaig dels Xiquets del Serrallo

L'home ha mort a causa d'un accident durant el desmuntatge d'una estructura

icoy37540346 serrallo170304161821

icoy37540346 serrallo170304161821 / Jaume Sellart

2
Es llegeix en minuts

Un home de 51 anys ha mort i dos han resultat ferits, un d'ells greu, al caure'ls a sobre una estructura metàl·lica que estaven desmuntat al local d'assaig de la colla castellera Xiquets del Serrallo de Tarragona.

L'home mort és, segons TV-3, un membre dels Castellers de Gavà, mentre que els ferits són els presidents dels Castellers de Gavà i dels Xiquets del Serrallo, segons un comunicat d'aquesta última colla.

La víctima mortal és un home de 51 anys, i els ferits són un altre home de 52 anys, que ha sigut traslladat en estat greu a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, i un tercer home, de 50 anys, que no està greu i ha sigut evacuat a l'hospital de Santa Tecla.

L'accident ha passat, per motius que s'investiguen, a les 11.25 hores, quan les tres persones estaven desmuntant una estructura metàl·lica, que els ha caigut a sobre, al tinglado 4 del moll de Costa del port de Tarragona, on té el seu local d'assaig la colla Xiquets del Serrallo.

L'accident ha tingut lloc quan membres de les dues colles treballaven en el desmuntatge del local on fins ara assajaven els Xiquets del Serrallo. El nou local d'assaig estarà a l'Autoritat Portuària.

A través d'un tuit, els Xiquets del Serrallo han mostrat el seu condol als Castellers de Gavà per l'accident.

DIVENDRES, L'ÚLTIM ASSAIG

Els Xiquets del Serrallo havien fet divendres el seu últim assaig al tinglado T4 del moll de Costa del port de Tarragona, que ha sigut el lloc on han estat assajant des del mes d'agost del 2014, després d'haver obtingut l'autorització d'ús d'un nou local al començament d'aquest mateix moll.

Segons s'informa a la pàgina web de la colla, en una reunió celebrada l'1 de març a la seu de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), representants d'aquest organisme i dels Xiquets del Serrallo van arribar a l'acord de posar fi a la interinitat dels assajos a la T4.

Notícies relacionades

Això havia sigut possible perquè finalment, des de l'Ajuntament de Tarragona, es va comunicar a la colla que tenien autorització d'ús del nou local, ubicat al moll de Costa número 1.

La colla estava en procés de mudança d'objectes i documents fins al seu nou local i havia fet una crida als seus integrants i a castellers d'altres poblacions per fer aquests dies un esprint final.