BISBE DE LES CANÀRIES

El prelat que es va confessar més trist per la verge 'drag' que per l'accident de Spanair demana perdó

La indignació dels familiars de les víctimes va fer que Francisco Cases es disculpés "sense excuses ni pretextos"

La regidora de Las Palmas assenyala que la polèmica la creen els que no entenen l'espectacle

Els concursants de la vintena gala Drag Queen del carnaval de Las Palmas parlen sobre el concurs. / periodico

Els concursants de la vintena gala Drag Queen del carnaval de Las Palmas parlen sobre el concurs.
jgblanco37481927 gra562  las palmas de gran canaria  27 02 2017   drag sethla170301123828
jgblanco37486477 fotodeldia  gra562  las palmas de gran canaria  27 02 2017  170301123926
jgblanco37481998 gra570  las palmas de gran canaria  27 02 2017   drag sethla170301093600

/

2
Es llegeix en minuts

La Gala Drag Queen del carnestoltes de Las Palmas de Gran Canaria va tenir dimarts un protagonista que va acaparar titulars per les seves declaracions: el bisbe de les Canàries, Francisco Cases. El prelat va comparar l’escenografia guanyadora de Drag Sethlas, un número transgressor amb referències religioses a la Verge i a la crucifixió de Crist, amb l’accident de l’avió de Spanair, el JK5022, en què van morir 154 persones. La regidora del Carnaval, Inmaculada Medina (PSOE), va intervenir ahir en el cas i va assegurar que la polèmica l’han produït els que no entenen l’espectacle, que es basa precisament en la transgressió.

Cases va assegurar que amb la gala va viure el dia més trist que ha passat a les Canàries des que ostenta el càrrec, al qual va arribar el 2006, per sobre del sinistre aeri. En un comunicat en què lamenta la «frivolitat blasfema» de la Gala Drag Queen, en què es pregunta si tot s’hi val i no hi ha límits a la llibertat d’expressió amb manifestacions que ofenen moltes persones, Cases va reconèixer que fins dilluns, quan li preguntaven pel seu moment més trist al capdavant del Bisbat sempre deia el de la tragèdia del JK5022 a Barajas, però que «a partir d’avui diré que estic vivint ara el dia més trist de la meva estada a les Canàries». El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, va sol·licitar respecte per a les creences catòliques.

L’Associació de Víctimes de Spanair va expressar indignació per l’al·lusió. La seva presidenta, Pilar Vera, va subratllar que el bisbe potser ha «oblidat» què va suposar la tragèdia. «¿Vostè no podia citar-nos en totes les ocasions que ha tingut l’oportunitat de fer-ho i no precisament amb un fet que li ha produït més tristesa que la mort i destrucció no només de 154 persones, sinó també de les seves famílies?», es pregunta Vera.

Notícies relacionades

El guanyador de la gala Drag Queen del Carnaval, Borja Casillas, Drag Sethlas, va manifestar:  «Buscava polèmica i ho he aconseguit». Casillas es va proclamar nou Drag Queen amb un número que va encendre el públic del certamen en el 20è aniversari i que no va deixar indiferent ningú per les seves referències religioses a la Verge i a la crucifixió de Crist. Va arribar literalment com una verge, vestit com una imatge de Maria, i a ritme de 'Like a prayer' de Madonna. 

RECTIFICACIÓ NOCTURNA

A la mitjanit tocada, Cases ha emès un comunicat declarant-se «sincerament penedit» i anunciant que havia demanat «perdó» a les víctimes de Spanair «sense excuses ni pretextos» per la «desafortunada comparació» i pel «dolor que havia generat».