Foment promet que tres trams clau del corredor mediterrani funcionaran en un any

De la Serna afirma que el segment entre Tarragona i Vandellòs entrarà en proves abans de l'abril del 2018

El ministre anuncia que la connexió entre València i Castelló estarà a punt el 20 de març

 

  / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

Després de quatre mesos d'estudi de quina és la situació real del corredor mediterrani, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha estrenat aquest dilluns la seva llista de compromisos concrets i ha posat data a l'inici de la circulació en proves de tres nous trams, entre ells el que ha de connectar Tarragona i Vandellòs. Segons ha dit el ministre en una trobada amb AVEel 'lobby' d'empresaris del País Valencià, en el primer trimestre del 2018 han de començar a rodar en proves els trens en aquest traçat.

Notícies relacionades

De la Serna s'ha posat dos deures molt més immediats. S'ha compromès que el 20 de març, en només tres setmanes, comencin les comprovacions en el tram entre València i Castelló i que a finals d'any passi el mateix en els accessos provisionals que s'han plantejat per a Múrcia, en el tram entre Monforte del Cid i la capital murciana. "Són actuacions que podran anar aconseguint rebaixar els temps de circulació, una cosa que és important per als ciutadans", ha recalcat De la Serna.

El ministre ha assegurat que el compromís del Govern és "inequívoc" i ha garantit que existeixen "recursos per afrontar tots els trams". D'altra banda ha destacat que el calendari el marquen les "dificultats tècniques i en alguns casos administratives". A més, i fent referència encara que sense anomenar-la de la denúncia de la Generalitat Valenciana que s'està prioritzant la branca central del corredor (la que passa per Madrid), ha afirmat: "Ningú desviarà l'atenció del Govern ni centrem més els nostres esforços en altres corredors, amb independència que hàgim d'actuar amb l'interès general que ens correspon".