'Tzatziki'

Tzatziki_MEDIA_1

Tzatziki_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

Meritxell Monsonis treballa a la parada Làctics Anna del mercat de les Corts (Travessera de les Corts, 215). El tzatziki és una amanida de cogombre i iogurt molt coneguda gràcies a la gastronomia grega i turca. És una recepta molt saludable i lleugera, perfecta per acompanyar qualsevol plat.

INGREDIENTS

2 cogombres

2 iogurts grecs

All en pols

Salsa Perrins

Suc de llimona

Cibulet

Sal

PREPARACIÓ

Piqueu el cibulet i traieu el suc a la llimona. Reserveu-ho. Peleu els cogombres i renteu-los bé. Amb l'ajuda de l'eina per treure el cor a les pomes, introduïu-ho enmig dels cogombres i traieu les llavors. Talleu-los a daus petits i reserveu-ho. En un bol, afegiu-hi els dos iogurts, una mica de sal, una mica d'all en pols, dues cullerades de salsa Perrins, el suc de la llimona i el cibulet. Remeneu-ho bé i afegiu-hi el cogombre. Seguiu-ho remenant fins que estigui tot ben untat.

Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

Hem de guardar l'amanida a la nevera per poder servir-la ben fresca. Millorarà la seva consistència si la deixem reposar durant un parell d'hores. Els grecs se la solen prendre com a acompanyament del pa de pita o com a aperitiu. S'hi pot afegir una mica de menta o anet per donar-hi frescor i més sabor. PATRICIA BARAJAS