Un miler d'estudiants de Secundària es manifesta a Barcelona contra la LOMCE

Ensenyament xifra en un 16% el seguiment de l'atur als instituts de Catalunya

 

  / ACN / SÍLVIA JARDÍ

1
Es llegeix en minuts

Uns 1.300 estudiants de Secundària, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dijous pel centre de Barcelona contra la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) en el marc d'una jornada de vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). 

La manifestació, sota el lema 'Des dels instituts tombem la Lomce', ha transcorregut des de la plaça Universitat fins a la plaça de Sant Jaume i ha recorregut el lateral de la Rambla i el carrer Ferran.

En el recorregut s'han corejat consignes com 'No a la privatització', 'Menys policia i més educació', 'Educació i sanitat, pública i de qualitat i 'Organitzades, revertim les retallades'.

Al final del recorregut, el manifest ha criticat l'"ús partidista" que es fa de l'educació, i ha subratllat la necessitat d'un nou model educatiu de caràcter integrador.

SEGUIMENT

La portaveu del Sepc, Mercè Terés, ha assegurat a Europa Press que el seguiment de la vaga als instituts ha sigut d'entre el 70 80%, i ha criticat que la Lomce "s'hagi començat a desplegar".

Ha assegurat que el sindicat ha fet la vaga, malgrat que els sindicats de professors van desconvocar la seva després de l'acord al qual van arribar Ustec·Stes, CCOO i UGT amb Ensenyament, amb unes reivindicacions a les quals el SEPC donava suport.

Notícies relacionades

La Conselleria d'Ensenyament ha xifrat en un 16,27% el seguiment de l'atur als instituts de Catalunya, segons dades de les 12 hores facilitats a Europa Press.

Per serveis territorials, els de més seguiment són Vallès Occidental, amb un 46,07%, el Baix Llobregat, amb un 22,72%, i la Catalunya Central, amb un 18,16%, mentre que els de menor han sigut Barcelona, amb un 8,27%, i Girona, amb un 6,82%.