Robat un maletí amb fonts radioactives a Santa Coloma de Gramenet

Protecció Civil alerta que no es manipuli el seu contingut

 

  / MOSSOS

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil de la Generalitat ha alertat aquest dimecres de la sostracció d'un equip de mesurament de densitat i humitat del terreny que conté fonts radioactives, cosa que pot posar en perill les persones que puguin manipular el seu contingut.

El furt va tenir lloc dimecres a la tarda en una furgoneta que es trobava a la carretera Font de l'Enzina de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), d'on els lladres es van endur un maletí de color groc Troxler 3440.

A dins hi havia un equip també de color groc amb forma de caixa, nansa metàl·lica a la part superior, pantalla de vidre amb un teclat numèric i un tub metàl·lic on s'allotja una de les fonts radioactives.

A més, l'equip disposa de la senyalització de material radioactiu.

Protecció Civil ha informat que l'equip sostret no comporta riscos radiològics mentre es mantingui íntegre, ja que les fonts radioactives es troben a l'interior, protegides i encapsulades, encara que podrien presentar riscos en cas d'obertura o destrucció de l'equip que deixin les fonts sense protecció.

Notícies relacionades

Per això, Protecció Civil ha fet una crida als autors materials del robatori i als ciutadans que puguin detectar algun objecte que pugui encaixar amb la descripció del producte sostret que es posi en contacte amb el telèfon d'emergències 112 i activar els cossos de seguretat que retirin l'equip amb les màximes garanties de seguretat.

L'empresa ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra i des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) de Protecció Civil s'ha donat avís al municipi i està en contacte amb el Servei de Coordinació d'Activitats Radioactives i el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).