A ALMERIA

Llibertat amb càrrecs per a una dona que va prostituir la seva filla de 13 anys per comprar alcohol i tabac

Els agents han detingut un dels abusadors i un empresari que va contractar a la menor en un bar a 5 euros l'hora

jgblanco37208479 paseo maritimo de almeria170208134521

jgblanco37208479 paseo maritimo de almeria170208134521

3
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Serveis sexuals a canvi d'alcohol, tabac o una mica de menjar per mantenir dos menors. En ocasions, 15 o 20 euros en metàl·lic. Aquesta era la tarifa fixada per un dona de nacionalitat russa que ha sigut detinguda a Almeria per prostituir la seva filla de 13 anys. La dona ha quedat en llibertat amb càrrecs per abandonament de família i amb una ordre d'allunyament dels seus fills, mentre que la nena i el seu germà petit, de 9 anys, han quedat en un centre de menors sota la tutela de la Junta d'Andalusia. Els agents han aconseguit detenir a més un home de 59 anys, amb antecedents per abusos sexuals a menors, i un empresari que contractava la nena per al seu negoci per cinc euros l'hora.

La investigació policial va començar a mitjans de gener gràcies a l'avís d'un particular, que va contactar amb els agents al detectar moviments sospitosos a l'edifici on viu el detingut. Segons han indicat fonts policials, el denunciant va observar durant diversos dies com l'home, de 59 anys, entrava i sortia de casa seva, en una zona pròxima al passeig Marítim d'Almeria, amb una nena, situació que li va semblar estranya. Després de rebre l'avís, la policia va muntar un dispositiu per a descobrir què passava.

SENSE ESCOLARITZAR

D'aquesta manera, es va poder comprovar que la menor i el seu germà estaven sense escolaritzar i en estat d'abandonament, i passaven gran part del dia deambulant sols pels carrers del centre d'Almeria. El seguiment va permetre descobrir a més que la mare, d'uns 30 anys, oferia la companyia de la nena a homes als voltants del passeig Marítim a canvi d'una mica de diners, menjar o alcohol i tabac. Un veí de la zona, de 59 anys i amb antecedents per abusos sexuals a menors, era un dels clients assidus. Així, s'emportava a casa la menor per realitzar els abusos, i a canvi li feia la compra perquè la portés a la seva família.

“A la mare li semblava perfecte, i quan no passava així i tornava sense res, es produïen episodis de maltractaments físics o psicològics”, explica un portaveu policial, que va indicar que la nena es va sentir “alliberada” quan va ser descoberta pels agents. L'home va ser detingut a casa seva uns dies més tard, quan estava amb la nena, i el jutge ha decretat el seu ingrés a la presó sense fiança per presumpta corrupció de menors i abús sexual.

EL PARE SE'N VA DESENTENDRE

Notícies relacionades

Els dos nens estan en un centre de protecció de menors i han sigut escolaritzats. La nena, segons va indicar posteriorment la dona, era de nacionalitat russa, però el seu pare havia mort fa anys, mentre que el progenitor del nen, de nacionalitat espanyola, se n'havia desentès. Al fer el seguiment de la víctima, la nena els va explicar que en ocasions va poder atendre el seu germà gràcies al fet que havia estat treballant durant un parell de setmanes per a un hostaler de la zona.

Segons els va indicar, l'home, de 32 anys i nacionalitat espanyola, sabia que estava necessitada i la va contractar al seu negoci cinc hores al dia per, entre altres coses, netejar el local. Li pagava cinc euros al dia. L'home, que va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels treballadors, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge. L'operació ha sigut desenvolupada per agents de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial d'Almeria i de la Brigada Central de Tràfic d'Éssers Humans de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres.