Investigació d'uns delictes

Denunciats uns 4.500 casos de pederàstia a l'Església catòlica d'Austràlia

Les víctimes van trigar una mitjana de més de 30 anys a fer-ho públic

 

  / AFP PHOTO / WILLIAM WEST

1
Es llegeix en minuts

Gairebé 4.500 persones han denunciat abusos sexuals a menors perpetrats per membres de l'Església catòlica a Austràlia entre el 1980 i el 2015, segons un informe presentat aquest dilluns en l'inici d'una nova tanda d'audiències de la comissió que investiga aquests delictes.

La comissió real encarregada d'investigar la resposta oficial als abusos sexuals de menors a Austràlia des del 1950 prendrà declaració a la pràctica totalitat dels bisbes del país en una sèrie de vistes públiques que duraran fins al 27 de febrer.

En la primera jornada, l'advocada consellera de la comissió, Gail Furness, ha dit que es van recollir un total de 4.444 denúncies i que aquestes apunten a centenars de religiosos, 93 d'ells alts càrrecs de l'Església, i afecten més d'un miler d'institucions.

Les dades recopilades indiquen que el 78% dels denunciants van ser homes, i un 22%, dones.

També van revelar que l'edat mitjana de les víctimes va ser d'11,6 anys en el cas de nens i de 10,5 en el cas de nenes, i que van trigar una mitjana de 33 anys a presentar les denúncies després que es cometessin els suposats abusos.

Notícies relacionades

"De les 1.880 persones identificades com a presumptes perpetradores, 597 eren germans religiosos, 572 eren sacerdots, 543 eren laics i 96 eren germanes religioses", va precisar Furness.

Les dades suggereixen, a més, que entre el 1950 i el 2010 més del 20% dels Germans Maristes, els Salesians de Don Bosco i els Germans Cristians van ser acusats d'abusos sexuals, mentre que en l'orde de Sant Joan de Déu la proporció puja al 40,4%.