operació banyo

Els talls de llum posen al descobert una plantació de marihuana a Girona

Una família, que ha sigut detinguda a Sant Miquel de Fluvià, havia comprat diverses cases al voltant dels cultius per crear un cinturó de seguretat

 

  / POLICIA NACIONAL

1
Es llegeix en minuts
ÀLEX HERNÀNDEZ / GIRONA

La Policia Nacional ha detingut quatre membres d'una família que tenia una plantació de marihuana en una casa de Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà). Els agents van descobrir la plantació perquè les instal·lacions dels cultius provocaven talls de llum a la població, d'uns 800 habitants.

Durant l'operació, denominada Banyo (que ha desmantellat un total de 10 plantacions de marihuana entre Figueres i Sant Miquel), la policia va detectar talls de llum i baixades de tensió perquè la instal·lació elèctrica amb què s'il·luminava el cultiu de les plantes s'havia punxat de la xarxa pública, i això provocava interrupcions contínues del subministrament als veïns.

Les investigacions d'aquests petits talls de subministrament, amb altres pistes dels investigadors, van portar a descobrir les plantacions de marihuana de Sant Miquel. En l'operació s'han detingut a la província de Girona 10 persones, sis a la ciutat de Figueres i quatre a Sant Miquel. Els agents han decomissat 1.642 plantes de marihuana i gairebé 9.000 euros en metàl·lic, així com tres armes de foc.

VIGILANTS

L'alcalde de Sant Miquel de Fluvià, Àngel Posas, ha explicat que alguns veïns “s'havien queixat per la pèrdua de potència elèctrica o per talls puntuals a casa seva”. No obstant, ha negat que es registressin apagades generalitzades. Els detinguts havien comprat cases unifamiliars pròximes al seu domicili amb l'objectiu de crear una mena de cinturó de seguretat al voltant de la plantació de marihuana.

Notícies relacionades

En algunes de les cases hi vivien persones que feien la funció de "vigilants", segons la Policia Nacional, mentre que en altres va ser necessari immobilitzar diversos gossos molt agressius. Respecte a la família detinguda, l'alcalde de Sant Miquel ha detallat que havien arribat al municipi feia uns anys, “durant l'època del 'boom' immobiliari”.

També ha indicat que els detinguts “feien una vida apartada respecte als altres veïns”. L'operació Banyo va començar al gener i hi han intervingut 50 agents tant de la Policia Nacional com de la Vigilància Duanera de l'Agència Tributària.