PROBLEMES DEL TRÀNSIT

Rull planteja ampliar a municipis del Vallès les restriccions de circulació per contaminació

El 'conseller' assegura que quan això passi es determinaran les zones

Trànsit intens en un accés de la Ronda de Dalt de Barcelona a l’altura de la Vall d’Hebron, al novembre.

Trànsit intens en un accés de la Ronda de Dalt de Barcelona a l’altura de la Vall d’Hebron, al novembre. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El 'conseller' de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat que les restriccions de circulació a vehicles molt contaminants en dies d'elevada contaminació pot ampliar-se també a alguns municipis de les comarques del Vallès. Ho ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a TV-3 després que el Consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) donés llum verda dimarts a aplicar aquesta mesura a les rondes i la seva anella interior.

L'AMB va anunciar que destinarà 46 milions d'euros a la lluita contra la contaminació atmosfèrica fins el 2019, en virtut d'un nou pla que es concretarà en 33 mesures específiques en àmbits com la mobilitat o el medi ambient. Entre les iniciatives que es planteja portar a terme figura la de limitar l'accés dels vehicles més contaminants a les rondes barcelonines i a l'interior de la ciutat.

Rull ha plantejat que en episodis d'alta contaminació, els quals ha dit que es registren quatre o cinc vegades l'any, "pot passar que afecti a una zona concreta molt més àmplia" que l'àrea metropolitana de Barcelona, com Granollers, Terrassa i Sabadell, per la qual cosa quan succeeixi es decidirà a quines zones s'amplia la mesura.

DECISIONS CONJUNTES

El 'conseller' ha assenyalat que el 24 de febrer se celebrarà una reunió "d'abast polític de primeríssim nivell" amb totes les administracions interpel·lades per prendre decisions conjuntes, ja que ha assegurat que les decisions aïllades no serveixen.

Notícies relacionades

Ha plantejat que perquè la mesura funcioni s'han de donar alternatives: "No pot passar-nos com a Madrid, on es va prendre una decisió que va generar un cert grau de col·lapse".cert grau de col·lapse El 'conseller' ha augurat que quan els cotxes elèctrics millorin la seva autonomia, "d'aquí a cinc o sis anys", se substituirà ràpidament el parc de cotxes convencional per vehicles elèctrics.

A més, ha subratllat que Catalunya té molt prestigi en la lluita contra el canvi climàtic canvi climàtic mentre que Espanya "està als antípodes", i ha criticat que l'Executiu del PP no treballi en aquesta línia.