Els caçadors, contra el caçador que va assassinar dos agents rurals

Prenen la decisió per la gravetat dels fets i pels danys causats a la imatge del col·lectiu

 

  / ACN

1
Es llegeix en minuts

La Federació Catalana de Caça i l'Oficina Nacional de Caça (ONC) es personaran com a acusació particular en la causa oberta contra Ismael Rodríguez Clemente, l'home de Vacarisses que dissabte passat va assassinar dos agents rurals a Aspa (Segrià). La federació agrupa 43.000 caçadors a Catalunya, més de la meitat del total d'aficionats (76.000). 

"Davant els execrables fets que van tenir lloc" i "en representació de tot el col·lectiu de caçadors de Catalunya i, per extensió, del conjunt d'Espanya", l'entitat expressa en un comunicat que ha pres la decisió de presentar-se en aquesta instrucció per endurir la petició de penes que se sol·licitaran per a l'homicida d'Aspa.

Notícies relacionades

La decisió s'ha pres per "la gravetat dels fets, inconcebibles i devastadors, i pels danys morals i contra la imatge dels caçadors". Aquesta acció "no s'hauria de vincular mai a la pràctica de la cinegètica" ni a l'actitud "generalitzada".

Els caçadors han mostrat "de forma unànime" i "massiva" el seu condol més sincer i el seu respecte per les famílies de Xavier Ribes i David Iglesias, els dos membres dels Agents Rurals assassinats.