Trànsit limitarà la velocitat si hi ha afluència de ciclistes

La DGT no autoritzarà proves esportives els dies de molta intensitat de vehicles

zentauroepp36604979 detingut un home per envestir mortalment una ciclista i feri170121151853

zentauroepp36604979 detingut un home per envestir mortalment una ciclista i feri170121151853 / ROGER SEGURA

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de  Trànsit limitarà la velocitat dels cotxes i dels vehicles pesants a les carreteres i en els dies i hores de més afluència de ciclistes i restringirà la circulació de determinats tipus de camions a les vies convencionals amb més densitat de trànsit i alta sinistralitat, sempre que hi hagi una alternativa viària millor. 

Són algunes de les mesures especials de regulació del trànsit que el nou equip de la DGT, dirigit pel director general  Gregorio Serrano, posarà en marxa aquest any i que complementaran un altre paquet de decisions urgents que està preparant aquesta direcció general per intentar reduir el nombre d’accidents. 

Per afavorir la coexistència en les millors condicions de seguretat viària dels ciclistes i dels vehicles lleugers i pesats, Trànsit limitarà la velocitat màxima en aquells dies i hores de més presència d’aficionats al ciclisme, segons ha informat en un comunicat. Aquests trams se senyalitzaran de manera específica per indicar aquesta circumstància i el llistat complet es podrà consultar a la pàgina web de Trànsit, on periòdicament s’aniran actualitzant a mesura que s’hi incorporen nous trams. 

Notícies relacionades

A causa de la perillositat intrínseca per la confluència de vehicles pesants i lleugers en vies convencionals amb elevat trànsit i accidentalitat, quan existeixi una alternativa de carretera de més capacitat i millor traçat es restringirà el pas de camions per aquests trams específics, pels denominats punts negres. També s’actualitzarà la xarxa de carreteres que han d’utilitzar els vehicles de transport de mercaderies perilloses.

La DGT tampoc autoritzarà proves de caràcter esportiu, marxes ciclistes populars o altres esdeveniments durant els dies en què hi hagi una elevada intensitat de trànsit a les carreteres. I es vetarà la circulació a determinats vehicles quan hi hagi circumstàncies meteorològiques adverses que puguin afectar la circulació, com és el cas de la neu, vent molt fort o pluges torrencials. Així mateix, Trànsit també preveu que es paralitzin les obres en aquelles carreteres i autovies durant els dies d’operacions especials de trànsit, si no han de «ser executades de manera urgent i inajornable», afirma.