Un vídeo capta un atracament a Madrid amb la tècnica del 'mata lleó'

Es tracta d'un recurs violent que consisteix a ofegar la víctima per robar-li les pertinences

La policia nacional dona veracitat a la gravació i investiga el cas per detenir els dos autors

Gravació que mostra un atracament del ’mata lleó’ al metro de Madrid.  / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Cos Nacional de Policia (CNP) està investigant la gravació d'un atracament que recentment dos homes van portar a terme en un dels accessos de la parada de Metro de Francos Rodríguez a Madrid.

El vídeo publicat a Youtube, i al qual els policies donen "veracitat", mostra un jove entrant en solitari al tren suburbà. Per darrere se li acosta un dels atracadors, que l'immobilitza agafant-lo pel coll. Es tracta d'una tècnica coneguda amb el sobrenom de 'mata lleó'. No consten més incidents semblants a la capital espanyola, remarquen fonts policials. 

Notícies relacionades

La pressió que exerceix l'agressor sobre el coll de la víctima fa que aquesta s'ofegui. Durant aquests interminables segons el jove és vulnerable i està a mercè del segon atracador, que apareix de seguida en el vídeo per buidar-li les butxaques.

Després del robatori, l'agressor el llança contra terra i els dos còmplices fugen tranquil·lament en direcció al túnel del metro. A la gravació s'aprecia així mateix com el jove es queda estès a terra, gairebé sense sentit, a causa de l'ofegament que acaba de patir.