El linx ibèric arriba als 440 exemplars, 36 més que fa un any

L'espècie amenaçada creix a totes les àrees de repoblació mentre que baixen els atropellaments

1
Es llegeix en minuts

La població total de linxs ibèrics a la península Ibèrica ha arribat el 2016 a la xifra rècord de 440 individus, 36 més que l’any anterior, cosa que n’ha quadruplicat la població en 15 anys, segons va informar el programa Life Iberlince. «Són les millors dades per a una espècie que ha estat en perill d’extinció», celebren els gestors, que van explicar que el 2016 han nascut cries a totes les àrees: a les muntanyes de Toledo (amb 14 cadells, la que ha crescut més), al sud de Badajoz, a la Sierra Morena Oriental i a Portugal.

Als naixements registrats, s’hi sumen actuacions com les de la Conselleria de Foment de la Junta d’Andalusia, que ha fet possible que el nombre d’atropellaments de linxs hagi descendit lleugerament a la comunitat durant el 2016. Aquell any es van comptabilitzar 12 linxs morts per atropellament, mentre que el 2015 en van ser 15, i el 2014, van arribar a 22.

Notícies relacionades

Els gestors de Life Iberlince apunten que els atropellaments es podrien reduir quan el Ministeri de Foment emprengui la creació d’un pas de fauna a l’autovia A-4 entre Bailèn i Andújar al qual s’ha compromès. En els últims quatre anys, 12  linxs han mort en el mateix punt.

De cara al 2017, els socis del projecte busquen consolidar les noves poblacions iniciades i treballar en la connectivitat d’aquestes entre si i amb les dues poblacions estables d’Andalusia. Entre els aspectes més preocupants per a la recuperació de l’espècie, figura la situació dels conills que pateixen l’assot de la malaltia hemorràgica, sense solució per ara i que limiten el creixement del seu nombre. Mentrestant, la comissió de Life Iberlince estudia noves zones de reintroducció a Extremadura (al riu Ortiga) i a Granada. 

Temes:

Animals