Així es veuen des de Mart la Terra i la Lluna

La NASA ha combinat dues imatges fetes des d'una sonda marciana per mostrar la relació de mida i posició entre els dos cossos celestes

jjubierre36782218 this image released by nasa on january 6  2017 from the most170108133248

jjubierre36782218 this image released by nasa on january 6 2017 from the most170108133248 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts

Una imatge composta difosa per la NASA mostra com es veuen des de Mart la Terra i la Lluna. La fotografia combina la millor foto del nostre planeta i la millor foto del seu satèl·lit de quatre sèries realitzades el 20 de novembre passat per la càmera del High Resolution Imaging Sciece Experiment (HiRISE), un projecte instal·lat a bord de la sonda Mars Reconnaissance.

Cadascuna dels dues imatges va ser tractada per separat abans d'acoblar-les en una. En concret, es va accentuar la brillantor de la Lluna perquè es pogués veure. "La Lluna és molt més fosca que la Terra i a penes s'hauria vist si hagués tingut la mateixa escala de brillantor que la Terra", aclareix la NASA.

Notícies relacionades

El muntatge final, assenyala l'agència espacial nord-americana, respecta la relació de mida i posició entre els dos cossos celestes. La distància entre tots dos és al voltant de 30 vegades el diàmetre de la Terra.

Amb atenció es poden identificar algunes zones continentals. La zona tirant a rogenca situada enmig de la Terra és Austràlia. El Sud-est Asiàtic és l'altra zona del mateix color localitzada a la part superior del planeta. L'Antàrtida es pot apreciar a la part inferior esquerra amb un brillant color blanquinós.