Investigada la mare d'una nena intoxicada amb cocaïna i heroïna a la Jonquera

Un registre va revelar la presència de droga a casa seva, encara que no s'ha comprovat que fos de la dona

Els fets van tenir lloc al novembre i van obligar a ingressar la menor, que va evolucionar favorablement

jonquera

jonquera

1
Es llegeix en minuts

El jutge imputa un delicte de lesions per imprudència a una veïna de la Jonquera de 19 anys de qui la filla de 14 mesos va ser ingressada després d'intoxicar-se amb cocaïna i heroïna. La dona va veure el 7 de novembre passat que la nena estava apàtica i amb somnolència i la va posar al bressol pensant que tenia son. Veient que no reaccionava, al cap d'unes hores la va portar al CAP de la Jonquera, des d'on la van derivar a l'Hospital de Figueres.

Allà, una anàlisi d'orina va revelar la presència de les drogues en la nena, que va tornar a ser traslladada, aquesta vegada a l'Hospital Trueta de Girona, on va ingressar a la unitat de cures intensives de pediatria. En aquesta unitat, la nena va evolucionar favorablement i va ser traslladada a la planta unes hores després, informa ACN.

Notícies relacionades

El jutge investiga la responsabilitat de la mare, a la qual per ara no s'imputa un delicte de tràfic de drogues. Segons la versió de la dona, d'origen marroquí, unes hores abans que fos ingressada, la seva filla es va posar un plàstic a la boca quan jugava al parc, i per això creu que podria haver tingut contacte llavors amb la droga. El seu advocat sosté que si la mare hagués sigut la responsable, no hauria anat a un centre mèdic, i creu que la responsabilitat és de les altres persones amb qui compartia pis.

DROGUES AL SEU DOMICILI

La versió del plàstic al parc no va convèncer els investigadors, que van obtenir una ordre judicial per precintar i registrar la vivenda de la dona, que té una altra filla de dos anys i relloga una habitació a un home. Al domicili, els agents hi van trobar 68 grams d'heroïna, 64 grams de cocaïna i 268 grams d'haixix. La dona està en llibertat provisional sense fiança i ha de comparèixer cada 15 dies davant el jutjat i no pot viatjar a l'estranger. La Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) va ser alertada del cas quan la nena va ser ingressada, per supervisar la situació de la família.