SORPRESA A ALEMANYA

Una illa alemanya apareix plena de les sorpreses d'uns ous de xocolata

Els problemes d'un vaixell per esquivar una forta tempesta porten desenes de milers de petites joguines a la costa de Langeoog

Desenes de milers de sorpreses d’ous de xocolata en una platja d’una illa alemanya.

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Reis d'Orient van arribar abans d'hora a les costes alemanyes de l'illa de Langeoog, al nord-oest del país. Dimecres passat aquesta petita localitat es va llevar amb les platges decorades per desenes de milers de les sorpreses que amaguen a l'interior uns coneguts ous de xocolata, que van donar un aire festiu a la sorra i una alegria als més petits. Però, ¿com hi van arribar?

Segons ha informat el diari 'Bild' citant un portaveu de la policia local, aquesta curiosa estampa es va produir després que el vaixell que transportava la càrrega d'aquests coneguts ous de xocolata amb una joguina a dins tingués problemes per navegar. La força de la tempesta 'Axel', que durant la setmana passada va arribar a la força d'un huracà en diverses zones d'Alemanya i va causar inundacions a Hamburg i la costa bàltica, va precipitar fins a cinc contenidors que portava el navili a l'aigua.

El vaixell de càrrega, de nom 'Maersk Mukebo', navegava sota bandera danesa i transportava centenars de milers d'ous de xocolata des del port xinès de Yangshan fins a Bremerhaven, la zona portuària de l'estat de Bremen i el port pesquer més gran d'Europa.

PROBLEMA MEDIAMBIENTAL

Però el que per a nens i curiosos ha sigut una acolorida sorpresa nadalenca per a les autoritats s'ha convertit en un problema mediambiental. L'aigua s'havia emportat la xocolata però no les petites càpsules de plàstic que a l'interior guarden una joguina, un material altament nociu per al planeta a causa dels seus components tòxics i que no és biodegradable.

Notícies relacionades

A més, durant el dijous les costes de Langeoog van començar a rebre altres joguines també perdudes pel 'Maersk Mukebo', com les de la casa Lego, que es van amuntegar a la riba d'aquesta ciutat. “Això ja no és graciós. És perjudicial per al medi ambient i altament perillós per als animals”, va alertar l'alcalde, Uwe Garrels.

Les paraules de la principal autoritat de l'illa van tenir efecte i durant el dijous es va organitzar una trobada comunitària per netejar la platja i recollir totes les joguines. Una acció que va retornar les ribes de Langeoog a la normalitat i que malgrat esborrar la sorpresa dels més petits va evitar un problema ecològic.