El RACE demana un carnet per punts per als ciclistes i matricular les bicis

Els ciclistes rebutgen la proposta i demanen més respecte als conductors de cotxes

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

El Reial Automòbil Club d'Espanya (RACE) ha plantejat estudiar la possibilitat de fer extensiu el carnet per punts als ciclistes i obligar-los a tenir una assegurança i una matrícula. Aquesta és una de les mesures que proposa el club, davant l'augment del nombre de morts a les carreteres espanyoles.

En aquest sentit, el director tècnic de ConBici, Manuel Martín, ha indicat a Europa Press que els sembla "absolutament lamentable que una entitat com el RACE faci aquesta proposta, que no té vigència en cap país del món", i ha afegit que la implantació d'aquesta mesura "faria que gairebé ningú anés en bicicleta".

A més, el club automobilístic reclama un pla de convivència en carretera per al cotxe i la bicicleta, on es tinguin en compte els dos usuaris. Davant d'això, el director tècnic de ConBici ha recordat que els ciclistes són les víctimes i que són els cotxes els que generen més perillositat. "On s'han de prendre mesures no és en les bicis, sinó en els cotxes, que són els que creen el perill", ha reiterat.

Notícies relacionades

Juntament amb aquesta norma, el RACE reclama més compromís per la reducció de la sinistralitat dels usuaris vulnerables, amb especial atenció en el col·lectiu de motoristes, que el 2016 van arribar a representar més del 40% de les víctimes mortals durant dels caps de setmana.

Finalment, el club ha indicat respecte al carnet per punts que, "malgrat que és una eina necessària i ha demostrat la seva utilitat, centrar els esforços per reduir la sinistralitat a les carreteres només en aquesta mesura serà insuficient i ineficaç".