Dos gossos perillosos causen una matança de bestiar a Matadepera

Els cans, que ja han sigut identificats amb el seu propietari, van matar més d'un centenar d'ovelles, cabres i bens

jjubierre36754052 matadepera170103170816

jjubierre36754052 matadepera170103170816

1
Es llegeix en minuts

Més de cent caps de bestiar morts, entre ovelles, xais i cabres, és el saldo de l'atac protagonitzat dilluns passat a la matinada per dos gossos de raça perillosa, que van destrossar la tanca d'accés a una empresa ramadera de Matadepera (Vallès Occidental) i van provocar la massacre. Feia anys que no es registrava a Catalunya una matança d'aquestes proporcions.

Els gossos es van introduir a les instal·lacions de la companyia La Vall SCP, van atacar el bestiar dels estables i van matar almenys 113 animals, entre cabres, ovelles i bens. El balanç, però, no és definitiu ja que alguns dels animals que van aconseguir sobreviure podrien morir els pròxims dies com a conseqüència de les greus ferides que van patir.

Els gossos atacants, així com el seu propietari, que és veí del mateix poble, ja han sigut identificats i el pastor amo del bestiar presentarà una denúncia pròximament. Es dona la circumstància que aquest ramat també està contractat per l'agrupació de defensa forestal (ADF) de Matadepera per pasturar en zona de bosc del municipi i contribuir a les tasques de prevenció d'incendis.

L'atac es va produir de matinada i es calcula que va durar tota la nit. Segons el pastor, Pau Garcia, els gossos devien accedir a les instal·lacions després de les deu de la nit, hora a la qual ell va ver l'últim cop d'ull al bestiar. El matí següent, els dos gossos encara eren a les instal·lacions de l'empresa, completament exhaustos després de la sagnia.

Notícies relacionades

El ramat el componien un total de 286 cabres i ovelles i 60 xais, dels qual ja han mort una tercera part, tant per les mossegades dels gossos com per l'asfíxia que van patir alguns dels animals a l'intentar fugir. Moltes eren femelles prenyades o mares amb les cries, segons va informar l'Ajuntament de Matadepera.

El regidor de Medi Ambient de Matadepera, Marcel·lí Bosch, ha demanat als propietaris de gossos perillosos que "prenguin consciència" sobre la responsabilitat que suposa posseir un animal d'aquestes característiques. Des de l'ADF recorden que "s'ha de tenir els gossos controlats en tot moment" i avisen que "les conseqüències de no fer-ho poden ser desastroses".

Temes:

Animals Gossos