PRESUMPTA ESTAFA AMB UNA MENOR

Els serveis socials de les Balears van desconfiar del pare de la Nadia

El municipi no va aportar ni un euro al cas pel ritme de vida que portaven Blanco i Garau

zentauroepp36535143 el caso nadia en los medios  intervencion de nadia y sus pad161212191715

zentauroepp36535143 el caso nadia en los medios intervencion de nadia y sus pad161212191715

1
Es llegeix en minuts
XISCO UMBERT / BINIALI

«Aquest home no és aigua clara»: Aquesta va ser la primera impressió que va tenir l’alcalde pedani de Biniali, Miquel Fiol, quan va conèixer el pare de la Nadia, Fernando Blanco. Assegura que el matrimoni i la seva filla van viure al poble uns dos anys, durant els quals va començar a exhibir la malaltia de la seva filla amb fins recaptatoris. Fiol diu que el consistori de Sencelles (al qual pertany Biniali) no va aportar ni un cèntim a la causa perquè el mateix departament de serveis socials no va confiar en el pare. 

«Els professionals tenen la psicologia suficient per veure que aquest home no tenia credibilitat. De seguida el van calar», puntualitza l’alcalde. Amb tot, aclareix, no tenien cap base sòlida per denunciar una presumpta estafa, així que ho van deixar córrer. No obstant, van tenir més d’una topada amb el pare, que es va personar a l’ajuntament repetides vegades per queixar-se no només que no rebia cap ajuda municipal sinó també que els veïns eren poc solidaris. «Un dia ens va muntar un sidral increïble dient que érem inhumans al no contribuir a la salvació de la seva filla», afegeix l’alcalde.

Notícies relacionades

L’actitud del matrimoni tampoc encaixava entre els veïns des del principi. Els cambrers dels bars asseguren que Fernando i Margarita Garau, els progenitors de la nena, anaven a sopar i a dinar i demanaven la millor ginebra, vi i cervesa i fins i tot no es quedaven curts en la quantitat. També van veure com la parella va canviar de cotxe unes quantes vegades i sempre eren vehicles de gamma alta. «Això no es correspon amb uns pares que van per la televisió dient que vendran els mobles de casa seva per poder pagar un tractament a la seva filla», sentencia un dels treballadors del bar on acostumaven a anar.

Els veïns de Biniali, encara que ho sospitaven, estan molt defraudats amb tota la informació que està sortint a la llum. No els volen tornar a veure aparèixer pel poble. Alguns dels que van fer donacions, com un club ciclista, està estudiant la manera de recuperar els diners.