el problema de la vivenda

Catalunya Sí que es Pot i la CUP reclamen que es regularitzin els lloguers abusius

Les dues formacions presenten esmenes conjuntes a la nova llei d'emergència habitacional

icoy36373610 vivienda pah desalojo161207165654

icoy36373610 vivienda pah desalojo161207165654 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Els grups de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) i la CUP al Parlament de Catalunya proposen que la nova llei d'emergència habitacional abordi els “lloguers abusius”, ja que tres de cada quatre pisos superen els 1.000 euros mensuals a Barcelona. Els dos grups reclamen a més que es regularitzin certes ocupacions de vivendes. Les formacions han presentat esmenes conjuntes a la norma que es pretén debatre al ple de la Cambra catalana del dia 20. 

Els dos grups reclamen a la Generalitat que doti la futura norma d'un pressupost obert perquè permeti el seu desenvolupament. La nova llei pretén reparar els “estralls” que va suposar la sentència del Tribunal Constitucional en els articles de la llei catalana 24/2015, segons Lluís Rabell, president del grup parlamentari CSQEP. Les esmenes al text recullen les peticions de les entitats socials i sindicats.

PISOS OCUPATS

Notícies relacionades

Joan Garriga, diputat de la CUP, ha reconegut que a Catalunya hi ha una “realitat brutal de l'ocupació que s'ha d'abordar i la nova llei és una nova oportunitat per fer-ho”. Els dos diputats han citat com a exemples d'aquests casos que la meitat dels pisos dels bancs estan ocupats.

En barris com el Besòs aquests fets "plantegen seriosos problemes de convivència", han assegurat els parlamentaris. Rabell ha explicat, a més, que en l'últim conveni de cessió de vivenda firmat entre la Generalitat i l'entitat BBVA, "el 50% de les vivendes estaven ocupades".