INVESTIGACIÓ DE LA POLICIA NACIONAL

Detingut a Lloret un alemany acusat de degollar la seva parella

El presumpte parricida va fugir amb el fill de tots dos, de 18 mesos

Porta tatuada una data, possible dia de l'assassinat de la dona

Dominique Riedel va fugir amb el seu nadó de 18 mesos des de Freyung. / ATLAS

Dominique Riedel va fugir amb el seu nadó de 18 mesos des de Freyung.
Detingut un fugitiu alemany que va degollar la seva parella

/

2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut Lloret de Mar un fugitiu alemany acusat d'haver degollat l'octubre passat la seva parella de 20 anys a la localitat alemanya de Freyung. Posteriorment l'home va fugir a Espanya amb el fill de tots dos, de només 18 mesos.

Segons ha informat la Policia, el presumpte criminal ha sigut localitzat i detingut per especialistes del GOES en una habitació d'un aparthotel de Lloret de Mar, on s'allotjava. Els fets pels quals era buscat van passar fa menys d'un mes, encara que els investigadors encara no han pogut precisar la data exacta de l'assassinat.

Els agents de la policia alemanya van localitzar el cos sense vida de la jove al seu apartament de la localitat bavaresa, ficat en sacs d'escombraries i amb greus talls al coll que van acabar amb la seva vida. La seva parella i presumpte autor dels fets va fugir amb el fill de tots dos, de només 18 mesos. També es va endur el telèfon de la dona amb la intenció de mantenir actius els seus perfils a les xarxes socials i despistar, així, els agents, ha informat la Policia Nacional. Dies després, el 7 de novembre, des del perfil de la víctima a Facebook, va pujar una foto amb el seu fill al costat de la Torre Eiffel a París.

ORDRE EUROPEA

Les autoritats judicials alemanyes van dictar immediatament una ordre europea de detenció i entrega i, paral·lelament, els oficials d'enllaç de la policia alemanya van contactar amb la Policia Nacional davant la sospita que el fugitiu pogués haver fugit cap a Espanya amb la intenció de dirigir-se a algun país nord-africà.

Per exemple, el fugitiu va dormir en un hotel de Tarifa, registrant-se amb la identitat d'un germà; va fer dos reintegraments en caixers automàtics de Valladolid per 500 euros cada un, i va passar per l'autopista AP-7, quan se'l va detectar als peatges de Torreblanca (Castelló) i després de Martorell (Barcelona).

TATUATGES

Notícies relacionades

Al saber que estava en un aparthotel de Lloret, i tenint en compte que hi havia una ordre de protecció del bebè com a principal objectiu, la policia va demanar al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Blanes registrar i detenir l'home, com van fer especialistes del Goes.

El bebè ha sigut ingressat en un centre d'acollida de Catalunya a l'espera que el reculli personal de serveis socials alemanys, i la Policia Nacional ha localitzat a més el cotxe que l'home va utilitzar per fugir. Portava diversos tatuatges en el moment de la seva detenció, entre els quals en destaca un de recent amb el nom de la víctima, la seva data de naixement, una creu amb la data 27-10-2016 -que pot ser el dia de l'assassinat- i la llegenda en castellà 'gracias por todo'.