La Junta Fallera suspèn la norma que vetava les faldilles curtes i els escots "excessius"

La polèmica que s'ha desfermat obliga a revisar el document que fixa les normes de vestir

 

  / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VALÈNCIA

La Junta Central Fallera (JCF) de València ha suspès la normativa referida a la indumentària de les falleres majors i les seves corts d'honor, en particular en els actes oficials, arran de la polèmica generada divendres passat quan es van saber les directrius de vestimenta fixades per a les representants de la ciutat durant les festes de Sant Josep, entre les quals hi ha evitar les transparències i els escots "excessius", dur faldilles d'una longitud mínima a l'altura del genoll o limitar l'ús de texans.

La Directiva de la JCF ha manifestat en un comunicat la seva voluntat de "revisar" el document que regula el funcionament de les Falleres Majors i Corts d'Honor, i ha decidit suspendre els punts referits a la indumentària de particular en els actes oficials fins a la celebració dimarts que ve, 22 de novembre, d'una assemblea, en què es formarà una comissió "per a la redacció àgil d'un nou document que comptarà amb la col·laboració dels serveis d'Igualtat de l'Ajuntament de València".

"VISIÓ CONTEMPORÀNIA"

L'objectiu, segons han indicat, és que des "del màxim consens del món faller" es plantegi "una visió contemporània i coherent amb el valor de la dona a la festa" en la nova normativa.

"La Directiva de la Junta Central Fallera vol reiterar l'anunci realitzat en l'última Assemblea de Presidents de l'octubre sobre la necessària revisió del document que durant molts anys ha regulat el funcionament intern de les Falleres Majors i Corts d'Honor i que al ser exposat públicament de manera recent ha protagonitzat debats a diversos mitjans de comunicació", han indicat en el comunicat.

Així mateix, han assenyalat que "aquesta profunda revisió" s'haurà de fer "amb la imprescindible participació de tots els agents fallers" i comptar "amb l'aprovació interna als òrgans de decisió democràtica de la Junta Central Fallera".

"VISIÓ REDUCCIONISTA"

Notícies relacionades

Des de la JCF han reclamat "davant el conjunt de l'opinió pública el màxim respecte per la figura de la Fallera Major i les Corts d'Honor i per la festa de les falles de València per sobre de qualsevol visió reduccionista d'aquesta".

"Una defensa especialment important en un moment en què la nostra festa, amb els seus ambaixadors al capdavant i el conjunt del món faller, hem d'assumir un dels reptes més importants de la nostra història", ha afegit la junta.