POBRESA ENERGÈTICA

La besnéta de l'àvia morta a Reus denunciarà la néta de la víctima

L'acusa d'homicidi imprudent al deixar sola la dona i encendre-li una espelma perquè "sabia que no tenia llum"

 

  / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
ESTHER CELMA / TARRAGONA

La besnéta de l’àvia morta a Reus per un incendi dilluns a la matinada, Rosa P. V., denunciarà la seva mare biològica i néta de la víctima per homicidi per imprudència. La néta, Tania, en declaracions al Diari de Tarragona, ha assegurat que els serveis socials municipals sabien que l’àvia tenia la llum tallada: «A les deu de la nit tocades jo li vaig portar el sopar i li vaig deixar una espelma de seguretat. El que va passar després ja no ho sé», va declarar. Com a resposta a aquesta informació, en declaracions a EL PERIÓDICO, l’advocada Àngels Alegre, preceptora i lletrada de la besnéta (que no manté relació amb la seva mare biològica), anuncia que demanaran a la fiscalia «que investigui un homicidi per imprudència». «La Tania admet que sabia que la Rosa no tenia llum, la va deixar sola de nit i li va encendre una espelma, per a nosaltres és un cas molt clar», afegeix. També demanaran que s’investigui la treballadora social que atenia l’àvia pel seguiment que va fer del cas.

Notícies relacionades

La Tania assegura que feia tres anys que vivia amb la Rosa, que la seva besàvia no estava ni sola ni desemparada, però que aquella nit la dona sí que estava sola perquè ella s’havia mudat i «li havia insistit a les deu de la nit que anés al pis nou». L’espelma, segons la investigació, va cremar el matalàs i va desencadenar un incendi mortal dilluns a la matinada al domicili de l’àvia, al 2n B del número 18 del carrer de Santa Anna. La dona també va caure, tot i que l’autòpsia va confirmar la inhalació de fum com a causa de la mort.

PRIVACITAT / La lletrada ja va registrar una instància a l’ajuntament exigint protegir la privacitat de l’àvia i la família, que va definir com a desestructurada. «Només volem que no es parli més de la situació familiar, la besnéta té 20 anys i estic tipa que em truqui plorant per tot el que diuen de la Rosa», diu. La denúncia serà extensiva als serveis socials. «És inexplicable que no sabessin que no tenia llum».