Condemnat a 17 anys de presó per violar la seva filla, que ho va denunciar en una redacció escolar

La tutora de la nena va donar la veu d'alarma al llegir l'escrit on relatava l'abús

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / CASTELLÓ

La fiscal i la defensa de l'home acusat d'agredir i violar a la seva filla menor al domicili familiar d'Almassora (Castelló), fets que la nena va relatar en una redacció escolar, han pactat aquest dimarts per al processat, que ha reconegut els fets, una pena de 17 anys de presó.

La fiscal reclama a més el pagament d'una indemnització de 30.000 euros pel perjudici moral causat.

L'advocat de la defensa ha explicat a EFE que es tracta d'un acord de conformitat impròpia, perquè per la gravetat dels delictes enjudiciats, "el tipus de procés previst, el sumari, no permet el tràmit de conformitat pròpiament dit".

L'acusat ha reconegut els fets en el judici celebrat aquest matí en la secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló, que ha quedat vist per a sentència.

ALARMA DE LA TUTORA

En la sessió han declarat, entre d'altres, la víctima, la mare de la nena i la seva tutora, que va ser qui va donar la veu d'alarma després que la menor relatés en una redacció escolar que el seu pare l'havia violat.

L'acusat s'enfrontava a 37 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual a una menor, per un delicte de maltractaments continuats en l'àmbit familiar i dos delictes d'agressió sexual a la nena.

Els fets es van produir des del juliol del 2010 al domicili familiar d'Almassora, on residia l'acusat amb la seva dona i els seus fills, que van arribar a Espanya procedents d'Ucraïna per reagrupament familiar.

En el moment de la seva arribada a Espanya la víctima tenia amb 9 anys.

L'acusat, "actuant amb ànim de satisfer el seu desig sexual", aprofitava l'absència de la seva dona i de la resta de germans de la menor per forçar-la, arribant a violar-la en dues ocasions, segons relata l'escrit d'acusació.

PARALITZADA PER LA POR

Segons el relat del fiscal, la menor no oposava resistència a les agressions sexuals "a l'estar paralitzada per la por que li infonia el processat".

Notícies relacionades

L'abril del 2013 la família es va traslladar a viure a Vitòria, i l'octubre del 2014 la menor va relatar "en una redacció autobiogràfica dirigida a la que llavors era la seva tutora que el seu pare l'havia violat".

Segons l'escrit d'acusació, la nena "presenta un dany psicològic reactiu a la vivència de la interacció sexual abusiva i violenta per part del seu pare, amb incidència en les esferes personal, familiar, acadèmica i social" i està en tractament psicològic especialitzat per aquests fets.