EL DRAMA MIGRATORI

La justícia ordena al CIE d'Aluche instal·lar càmeres de seguretat

Diversos interns del centre denuncien agressions de la policia durant un recent motí

icoy35963265 cie161019184827

icoy35963265 cie161019184827

1
Es llegeix en minuts

La justícia madrilenya ha ordenat al director del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche prendre les mesures necessàries per instal·lar càmeres de seguretat en aquestes qüestionades instal·lacions que depenen del Ministeri de l'Interior.

Així ho han acordat en un expedient governatiu els magistrats dels jutjats d'instrucció número 6, 19 i 20 de Madrid, després de la presentació per part de diverses associacions d'escrits de queixa arran dels incidents registrats el 18 d'octubreincidents registrats.

Notícies relacionades

Aquell dia una trentena d'immigrants del centre van protagonitzar un motí i van estar tota la nit pujats al terrat de l'edifici demanant a crits "llibertat" i "dignitat". Després d'hores de negociacions, es van entregar amb la promesa que no hi hauria represàlies contra els participants en la protesta, encara que posteriorment diversos interns van assegurar haver sigut agredits per la policia. 

INTERIOR RESPON

La justícia acorda requerir al director del CIE "les gestions necessàries perquè amb caràcter urgent s'instal·lin al CIE càmeres de seguretat a tots els espais, tret dels dormitoris i banys" i en aquells que es considerin reservats o íntims.

Després de l'ordre judicial, el Ministeri d'Interior ha dit que el CIE ja té càmeres de seguretat que van gravar els incidents que van tenir lloc en aquestes instal·lacions el 18 d'octubre. El ministeri assegura a més que les càmeres monitoritzen tot el que passa a Aluche, com ja passa, sosté, als altres sis centres d'internament que hi ha a Espanya.