Operació internacional

Detingut a Colòmbia per segrestar una noia a Barcelona per un deute de droga

La dona va ser alliberada l'endemà després d'una negociació que es va saldar amb un pagament de rescat controlat

mossos-barcelona

mossos-barcelona

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil, els Mossos i la Interpol han detingut a Colòmbia un home que havia aconseguit fugir després de segrestar suposadament durant un dia a Barcelona una noia, el 2015,segrestar  per forçar un pagament de 15.000 euros per un deute per drogues.

El segrest va ser el 10 de juliol del 2015 a Barcelona, quan una parella va ser abordada per dos individus armats quan entrava al portal de casa seva i, després de tancar-los al seu domicili, els van exigir el pagament d'un deute de 15.000 euros per un assumpte relacionat amb les drogues.

Al comprovar que no podien aconseguir els diners que exigien, els assaltants van apunyalar diverses vegades l'home, li van robar el cotxe i diversos telèfons mòbils, i es van emportar la noia -la seva parella sentimental-, per exigir-li com a rescat els 15.000 euros del deute.

La dona va poder ser alliberada l'endemà, en perfecte estat de salut, després d'una negociació que es va saldar en un dispositiu de pagament de rescat controlat.

Els Mossos van localitzar posteriorment el domicili on els segrestadors havien retingut la noia i van detenir la persona que la va custodiar.

Notícies relacionades

La policia catalana també va aconseguir desmantellar entre el juliol del 2015 i el gener del 2016 l'organització criminal dedicada al narcotràfic a què pertanyien els segrestadors, si bé dos dels captors van aconseguir fugir a Colòmbia.

Finalment, el 22 d'octubre, els Mossos, la Guàrdia Civil i la Interpol Colòmbia van detenir un dels dos fugits, acusat d'haver participat en el segrest de la noia, i que ara està pendent de la seva extradició a Espanya.