ABUSOS A L'ESCOLA

Clam contra la caducitat penal de la pederàstia

Save the Children i una iniciativa popular reclamen la revisió del Codi Penal

undefined33834766 madrid entrega de  firmas en  el congreso  de dipu160511205013

undefined33834766 madrid entrega de firmas en el congreso de dipu160511205013 / J I VISERAS 2016

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Estem veient, massa sovint, que el sistema judicial falla a les persones que van ser víctimes d’abusos sexuals quan eren nens», va denunciar el mes de maig passat Guiomar Todó, responsable de l’organització Save the Children a Catalunya. El cas és que «tal com està redactat actualment el Codi Penal, aquest crim queda impune i això requeriria una resposta urgent i decidida dels poders públics», clama Todó. El principal problema és la prescripció d’aquest delicte.

    Per això, perquè es necessita «un sistema judicial que respongui a les necessitats i les particularitats d’aquestes víctimes», perquè «ja és hora –subratlla Todó– que s’articulin mecanismes, no només per protegir els menors víctimes d’abusos sexuals, sinó els menors que han patit qualsevol altre tipus de violència», l’oenagé va anunciar la intenció de posar en marxa una campanya per convèncer els partits que recolzin una llei de mesures integrals per combatre la violència contra la infància.

Notícies relacionades

    Amb una urna amb joguines de nens víctimes de pederàstia, Miguel Ángel Hurtado, com a promotor d’una iniciativa ciutadana que reclama que els delictes d’abusos sexuals a menors no prescriguin mai, va registrar el mes de maig passat al Congrés la seva petició, avalada per més de 300.000 ­firmes.

    Aquest psiquiatre català –que va patir maltractament d’un sacerdot amb 16 anys i que, quan es va animar a denunciar-lo, l’agressió sexual ja havia prescrit– va elegir un mal dia, perquè les Corts estaven dissoltes. Tot i això, va aconseguir que una representant de Ciutadans el rebés i que els quatre principals partits es mostressin disposats a estudiar la seva reivindicació i veure’n la viabilitat tècnica i jurídica.