incidències pel temporal

Una tempesta causa inundacions a Girona i obliga a tallar la N-2

Els bombers han hagut de rescatar dues dones atrapades en un vehicle

icoy35909270 divendres 14 octubre 2016 20 13 cedida per acn mireia m161014214957

icoy35909270 divendres  14 octubre 2016 20 13   cedida per acn   mireia m161014214957
celra
granizo
c66

/

1
Es llegeix en minuts

La pluja que aquest divendres a la tarda afecta les comarques de Girona ha inundat diversos carrers i ha obligat a tallar carreteres en diversos punts de la zona. Els Bombers han rebut una cinquantena d'avisos en una hora i mitja, la majoria per inundacions de carrers, de baixos de vivendes o de crescudes de rieres.

La majoria s'han concentrat a Girona ciutat, a Sant Julià de Ramis i a Celrà. L'actuació més destacada ha tingut lloc a Girona, on els bombers han hagut de rescatar dues dones atrapades a dins d'un cotxe entre una esllavissada i una via de reg a la zona de Campdorà.

Pel que fa a les carreteres, la N-2 s'ha hagut de tallar entre Sant Julià de Ramis i Medinyà a causa de l'acumulació d'aigua. El mateix passa amb la carretera GI-514, tallada a Medinyà pel mateix motiu. A la C-66, l'aigua ha obligat a aturar el trànsit al seu pas per Celrà. I a l'AP-7 també s'han format dos quilòmetres de retencions per acumulació d'aigua a la calçada.

A Girona, a més de la zona de Campdorà també hi ha hagut molta acumulació d'aigua al carrer de Can Sunyer, que ha quedat totalment inundat. Alguns veïns han avisat els bombers que alguns cotxes estaven inundats d'aigua a la zona de l'Hospital Trueta.

CRESCUDA DE RIERES I CALAMARSA

Altres carrers afectats han sigut Modeguera Gran, a prop de la riera, que ha crescut considerablement, la carretera de Palamós, la Rambla Xavier Cugat o el carrer de Serra Alta. L'episodi de pluja ha anat acompanyat en alguns moments d'una forta calamarsada que ha deixat les zones afectades ben emblanquinades.

Notícies relacionades

Protecció Civil ha rebut 60 trucades a causa de les fortes pluges d'aquesta tarda a les comarques gironines, la majoria també a Sant Julià de Ramis i Celrà.