DELINQÜÈNCIA TECNOLÒGICA

Molt de compte amb els falsos tècnics de Microsoft a Barcelona

Uns estafadors simulen un error informàtic i reclamen a l'afectat dades personals per telèfon

La banda ja ha perpetrat 10 cops i ha robat a les víctimes més de 6.000 euros

cmarquez32543584 reconocimiento facial  2   reconocimiento facial y de voz y 161008111710

cmarquez32543584 reconocimiento facial 2 reconocimiento facial y de voz y 161008111710

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra han detectat a Barcelona una estafa perpetrada per falsos tècnics de Microsoft amb l'objectiu de robar diners i dades personals, ha informat la policia autonòmica aquest dissabte en un comunicat.

Els estafadors es posen en contacte amb les víctimes per via telefònica i els informen que els seus ordinadors tenen un problema de seguretat, i que per solucionar-lo han d'accedir de manera remota als seus equips. Una vegada aconseguit l'accés, els falsos tècnics reclamen diners a les víctimes per la suposada instal·lació de programes de neteja informàtica, o demanen a l'usuari que es registri a la pàgina de Microsoft.

Notícies relacionades

L'estafador facilita un enllaç fraudulent a una web que suplanta l'original, i les víctimes proporcionen les seves dades personals, que els delinqüents utilitzen després de manera fraudulenta. La policia catalana ha tingut constància d'un total de deu casos en què els falsos tècnics han estafat més de 6.000 euros a les víctimes.

Per evitar aquesta desagradable situació, el més recomanable és evitar facilitar dades personals o claus d'accés. I abans de permetre l'accés remot a l'ordinador, trucar a la companyia per assegurar-se que l'error informàtic és verídic.