Un brot de legionel·losi a Salou afecta set persones, una de les quals ha mort

Els infectats van estar allotjats a l'hotel Jaume I, tancat des de diumenge passat

 

  / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

Un brot de legionel·losi detectat a Salou (Tarragonès) l'última setmana ha afectat set persones, una de les quals ha mort per aquesta causa. Els afectats, de 50 a 82 anys i procedents de diferents punts d'Espanya i la Unió Europea, estaven allotjats a l'hotel Jaume I d'aquesta localitat, tancat des de diumenge passat per haver acabat la temporada d'estiu de pernoctacions. Quatre dels malalts estan hospitalitzats als seus llocs de residència i un ha rebut l'alta mèdica.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) ha obert una investigació sobre els aires condicionats i els conductes de subministrament d'aigües que arriben a banys i dutxes en aquest hotel. Els bacteris que causen la legionel·losi solen allotjar-se en conductes que estan en contacte amb l'aigua o llancen vapor.

XARXA EUROPEA DE VIGILÀNCIA

Notícies relacionades

Els set casos han sigut notificats a la subdirecció de vigilància i resposta a emergències de l'ASPC per la xarxa europea de vigilància de legionel·losi associada a viatges. Les infeccions van començar el 28 de setembre i l'última s'ha registrat aquest dijous.

L'últim brot de legionel·losi detectat a Catalunya va tenir lloc a Sabadell el 2014, i va afectar mig centenar de persones de les quals una desena van ser hospitalitzades. El focus contaminant es va localitzar als sistemes de ventilació d'una empresa d'aquesta localitat.  

Temes:

Salou Malalties