"Va ser un petó d'amics"

Els dos joves protagonistes del petó casteller asseguren que van actuar premeditadament per demostrar la seva amistat

jgblanco35813946 05 10 2016 foto mireia comas dos minyons de terrassa castell161006181934

jgblanco35813946 05 10 2016 foto mireia comas dos minyons de terrassa castell161006181934

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / TERRASSA

Ho van sentir i ho van fer, fruit de l'emoció del moment i de l'amistat que els uneix. Així ho expliquen Gerard Pla i Miquel Aguilar, membres de la colla castellera Minyons de Terrassa, que han protagonitzat la foto més comentada aquests últims dies a la xarxa. Se'ls veu fent-se un petó a la boca després de descarregar un tres de deu amb folre i manilles, un gest que van fer, asseguren, des de l'amor que els uneix com a amics. El moment que va ser immortalitzat per la fotògrafa Mireia Comas, i d'allà, viralitzat a la xarxa.

Els dos joves, de 23 anys, es van conèixer a l'institut Montserrat Roig de Terrassa, on van cursar junts l'ESO. “El Gerard va entrar als Minyons, i m'insistia que m'hi unís, i al final, l'any següent, ho vaig fer. Allà la nostra amistat va créixer”, explica Miquel Aguilar, que assegura que les hores dedicades als assajos creen una forta vinculació al grup. Adverteixen que la seva conducta és heterosexual, però són partidaris de la "llibertat" en les relacions.

UNA DEMOSTRACIÓ PREMEDITADA

La seva relació es va enfortir, sempre amb el requisit de ser només bons amics, adverteixen. “Un dia vam sortir de festa, i de broma vam parlar de demostrar l'amor que sentim l'un per l'altre. Van decidimr fer aquesta demostració besant-nos al descarregar un castell”, apunta Pla.

La torre humana escollida va ser el tres de deu amb folre i manilles, i la cita elegida, Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès. Els Minyons van aconseguir carregar el castell, però no descarregar-lo, així que van posposar la seva dedicatòria mútua. La nova oportunitat va arribar per la Mercè, diada en què finalment van aconseguir descarregar la construcció.

“Estàvem en manilles, i quan ja baixaven els cinquens ens vam mirar i ens vam fer un petó”, explica Aguilar. “Sabíem que hi havia moltes càmeres a la plaça de Sant Jaume, i vam arribar a pensar si algú ens hauria retratat i ens podria enviar la foto, però no vam preveure l'impacte que tindria”, afegeix.

BROMES I FELICITACIONS

La imatge els ha fet famosos, i en l'assaig d'aquest dimecres al local de Minyons tot eren bromes i felicitacions, i molts dels companys es feien 'selfies' amb ells. “Va ser un petó d'amics, i ningú del nostre entorn es va estranyar”, reitera Pla.

Notícies relacionades

Celebren que s'hagi entès aquesta acció com a símbol que són bons amics i res més. “Hem vist molts missatges a les xarxes que il·lustren els valors que volíem transmetre, que ens agrada la diversitat sexual, la mostra d'afectivitat sense cap limitació, tant si ets dona com home”, afegeix el casteller.

Els dos joves asseguren que mantindran l'amistat tan forta com fins ara, i si bé estan satisfets que el seu petó hagi travessat fronteres, prefereixen que les coses segueixin com abans, sense exposar-se públicament davant les càmeres més del que ja van fer per la Mercè.