PRIMER ANIVERSARI DE LA SEVA MORT

La família del manter mort durant un registre a Salou vol reobrir el cas

Asseguren que Mor Sylla va ser víctima d'una actuació "desproporcionada" dels Mossos

 

  / TJERK VAN DER MEULEN

1
Es llegeix en minuts
ESTHER CELMA / SALOU

La família del senegalès Mor Sylla vol reobrir el cas de la seva mort, que va tenir lloc justament fa un any durant una entrada i registre dels Mossos d'Esquadra al seu domicili a Salou (Tarragonès). Va morir al caure des del tercer pis en una actuació “desproporcionada de 13 agents per a un pis de 40 metres amb sis persones, totes manters”, ha manifestat el seu germà, Ibrahima Sylla.

L'Audiència de Tarragona va arxivar el cas al febrer, però “hi ha motius per presentar recurs”, ha assenyalat el germà de la víctima, en un acte commemoratiu celebrat aquest matí a la plaça de la Pau de la localitat turística.

Ibrahima ha revelat que tenien un recurs a punt demanant una reconstrucció dels fets, que declaressin tots els agents -només en van declarar onze- i altres diligències per aclarir “contradiccions” en les versions de dos testimonis protegits i, sobretot, dels cinc companys de pis de Mor.

ALDARULLS

El germà ha subratllat les substancials diferències entre les versions ofertes als mitjans de comunicació, en seu policial i en seu judicial, probablement a “canvi de papers” i ha lamentat que els seus “paisans” atribuïssin “a la pobra víctima” tota la mercaderia decomissada.

En un extens parlament, Sylla ha assenyalat que el seu germà vivia des del maig del 2015 al pis de la plaça de Sant Jordi de Salou, un domicili investigat des del 2013 pels Mossos d'Esquadra. No obstant, Mor “vivia a Orpesa de Mar i per aquell pis hi van passar molts sense empadronar”, ha denunciat el seu germà.

Notícies relacionades

Ibrahima també ha retret que es dibuixés Mor com un “capo” i ha instat les autoritats i la policia a actuar als “polígons”. “Estic sol”, ha lamentat al desgranar la seva batalla per poder afrontar recursos de cassació o obrir la via civil. No vol deixar "desemparades" "la seva filla de tres anys, que s'ha quedat sense pare” i la seva dona.

Sylla també ha demanat disculpes pels aldarulls que hi va haver després de la mort del seu germà, que “no van ajudar gens” i ha subratllat l'acte pacífic de la concentració, celebrada molt a prop de la comissaria de la Policia Local de Salou i vigilada discretament per agents dels Mossos d'Esquadra.