Detinguts per deixar inconscient un policia d'un cop de puny a Balaguer

L'agent ha intervingut perquè estaven reparant un cotxe en un carrer del casc antic

L'alcalde Jordi Ignasi Vidal avança que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns al migdia dos homes, de 24 i 31 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Balaguer, per haver pegat a un agent de la policia local d'aquest municipi. 

Els dos arrestats es trobaven diumenge, al voltant de dos quarts de set de la tarda, arreglant un cotxe a la cruïlla que formen els carrers de Santa Anna i de la Botera. Una patrulla de municipals, formada per un home i una dona, va intervenir per aturar aquesta activitat.

Un dels dos homes es va acostar per la seva esquena i li va clavar un cop de puny que el va tombar. Al caure, el policia a més es va donar un cop contra terra. Va quedar inconscient i ajagut sobre un bassal de sang. La companya va trucar a una ambulància i l'agent va ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova, en el qual continua ingressat en observació.

L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha detallat a EL PERIÓDICO que totes les proves mèdiques que se li han practicat fins ara indiquen que es restablirà completament de les lesions.

Notícies relacionades

Vidal, que ha qualificat de violència “gratuïta” l'episodi viscut ahir al centre del municipi, ha avançat que l'Ajuntament “estarà al costat dels policies” i, després de consultar-ho amb els serveis jurídics, possiblement es personarà com a acusació particular en la causa oberta contra els dos agressors.

Quan els Mossos d’Esquadra van arribar al lloc dels fets, el responsable del cop de puny que havia deixat inconscient el municipal ja havia desaparegut de la zona. Aquest migdia, la policia catalana ha localitzat i ha arrestat els dos sospitosos. Els atribueixen delictes d'atemptat contra agent de l'autoritat  i de lesions