Michele Catanzaro, premi al Millor Redactor de Ciència d'Europa

L'Associació Britànica de Periodistes Científics distingeix el treball del col·laborador d'EL PERIÓDICO

 

  / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

L'Associació Britànica de Periodistes de Ciència ha distingit Michele Catanzaro com el millor periodista científic europeu del 2016 pels seus treballs en diversos mitjans, entre ells EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

El jurat, que concedeix els premis per a Anglaterra i Irlanda des del 2015, reconeix el treball de Catanzaro, que va ser proposat per l'Associació Espanyola de Comunicació Científica (AECC) i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), les dues principals organitzacions de periodisme científic espanyoles.

Catanzaro ha sigut premiat, en concret, per un reportatge publicat al DOMINICAL d'EL PERIÓDICO titulat '¿Què hi ha en una veu?', sobre les proves forenses de veu, i per dues publicacions en revistes científiques internacionals: 'Speech forensics: when Hollywood seldom mirrors real-life court cases' ('Euroscientist') i 'Nuclear deal to free Iranian scientists professionally but not politically' ('Chemistry World'). 

Michele Catanzaro, nascut a Roma el 1979, és doctor en Física per la Universitat Politècnica de Catalunya, per una tesi sobre la teoria de les xarxes complexes. Escriu sobre temes científics en català, castellà, italià i anglès. I alterna la secció de Ciència amb Antonio Madridejos a les pàgines d'EL PERIÓDICO. 

Notícies relacionades

Pels seus reportatges en aquest diari sobre el cas Óscar Sánchez, el rentacotxes de Montgat injustament confós amb un narcotraficant i empresonat a Itàlia, va rebre el premi Rei d'Espanya de periodisme internacional, juntament amb Antonio Baquero i Angela Biesot. I és autor del documental 'Injustícia exprés. El cas d'Óscar Sánchez' (2014), que va rebre la Nimfa d'Or al festival de televisió de Montecarlo del 2015.

És autor del llibre 'Networks: A very short introduction' (Oxford University Press, 2012). I ha sigut guionista de RTVE i Barcelona Televisió, a més de coordinador de projectes al Centre d'Art Santa Mònica i l'Institut de Cultura de Barcelona. El curs passat va ser Journalist in Residence al Heidelberg Institute for Theoretical Studies, a Alemanya.