El cineasta Juan Antonio Bayona, model per a la joventut

El director de cine, criat a l'humil barri de la Trinitat Vella de Barcelona, obrirà la cerimònia dels premis Fundació Princesa de Girona

lpedragosa34037610 icult  juan antonio bayona     jurassic world160525203830

lpedragosa34037610 icult juan antonio bayona jurassic world160525203830

2
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

“És un noi de la Trinitat Vella que ha acabat a Hollywood. ¡És el millor exemple per als nostres joves!”, exclama Mònica Margarit. La directora general de la Fundació Princesa de Girona es refereix al director de cine Juan Antonio Bayona, que ha sigut elegit per obrir la cerimònia d'entrega dels premis d'aquesta institució, el dia 1 de juliol.

Bayona (Barcelona, 1975) serà el primer ponent que escoltarà el públic que assistirà a les jornades anuals de la fundació, que intenta potenciar el talent dels joves i facilitar el seu desenvolupament personal i professional. La història del realitzador català és molt inspiradora, diu Margarit, ja que, com ell ha explicat moltes vegades, va néixer en una família humil, va estudiar a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i va tenir la sort de saber-se guanyar Guillermo del Toro quan va coincidir amb ell al Festival de Sitges amb només 19 anys. 

“De Steve Jobs només n'hi va haver un, però els nostres joves no volen conèixer un Jobs, el que volen i el que és útil per a ells és conèixer persones normals que fan coses extraordinàries”, comenta Margarit sobre l'elecció de Bayona.

ELS PREMIATS

El director de cine, que té al seu currículum èxits internacionals com 'L'orfenat' (2007) i, sobretot, 'Lo imposible' (2012), obrirà la cerimònia que inclourà un discurs del rei Felip VI i l'entrega de premis als guardonats aquest any: Andrés Salado i Elena Medel (en la categoria d'arts i lletres); Sergio Álvarez Sergio Álvarez(empresa); Silvia Osuna (investigació científica); Luz Rello Luz Rello (social) i la Fundació Tomillo (entitat).

LA FILOSOFIA DE LA INSTITUCIÓ

Notícies relacionades

La Fundació Princesa de Girona desenvolupa la seva tasca durant tot l'any amb programes propis a totes les comunitats autònomes i programes en col·laboració amb altres institucions. La filosofia de la fundació es recolza en tres pilars: els premis als menors de 35 anys que han demostrat la seva excel·lència en alguna de les cinc àrees destacades; l'educació, amb formació perquè el professorat sigui capaç de generar competències emprenedores en els alumnes, i el desenvolupament professional dels joves.

En aquest últim capítol, la institució està orgullosa del seu programa Apadrinant Talents, gràcies al qual joves que són els primers de les seves famílies que han acabat la formació superior poden tenir un mentor que els facilitarà contactes per aconseguir un lloc de treball. Dels 500 joves que han participat en aquesta activitat, al voltant de la meitat ha accedit a un lloc de treball  “d'acord amb la seva formació”, assegura Margarit.