Una avaria a Repsol provoca dues grans columnes de fum a Tarragona

La incidència ha causat una parada de seguretat a les unitats d'olefines de la companyia petroliera a la Pobla de Mafumet

 

 

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / BARCELONA

Un problema tècnic que ha afectat el subministrament d'aire als instruments de control de les plantes de Repsol a Tarragona ha provocat una parada de seguretat i dues columnes de fum negre espectaculars a les instal·lacions de la Pobla de Mafumet (Tarragonès). La companyia petrolífera ha informat que la incidència s'ha iniciat a les 10.45 i ha durat fins a les 14.00 hores aproximadament.

La parada de seguretat s'ha produït a les dues unitats d'olefines existents al complex petroquímic, un dels més importants del sud d'Europa, i ha activat les torxes (xemeneies) de seguretat. Repsol ha informat que la incidència també ha impedit aportar vapor d'aigua a les torxes, situació que evita la formació de fum.

TRUCADES A EMERGÈNCIES

El número de telèfon d'emergències 112 ha rebut més d'un centenar de trucades d'alerta per les columnes de fum. És una situació que es produeix amb certa regularitat, encara que el fum habitualment és blanc i no causa tanta preocupació com en aquest cas. 

Notícies relacionades

La Generalitat ha informat que la combustió d'etilè que s'ha produït durant diverses hores, malgrat l'espectacularitat, no ha alterat els paràmetres de qualitat de l'aire. En això hi ha influït també el vent que està bufant a la zona durant tot el dia.

Un portaveu de Repsol ha informat que el que ha passat no té res a veure amb la parada programada a les unitats de combustible, iniciada la setmana passada i que es prolongarà durant un mes.