Anar al contingut

Ensenyament anuncia 10 milions més per a beques de menjador el curs vinent

La consellera augura un recorregut "ben curt" a la LOMCE

Ensenyament anuncia 10 milions més per a beques de menjador el curs vinent

La Generalitat incrementarà en 10 milions d'euros la partida de beques de menjador per al curs vinent, segons ha informat avui la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, que ha calculat que es podrien beneficiar d'aquesta mesura uns 12.000 alumnes.

En una entrevista al canal 3/24, la consellera ha explicat que els 10 milions que es destinaran a aquest concepte, i que no depenen de l'aprovació d'uns nous pressupostos, s'afegiran els 50 milions que ja hi havia per cobrir aquestes beques.

A més, Ruiz ha dit que a la LOMCE li queda un recorregut "ben curt" a causa dels canvis que van suposar les últimes eleccions generals. Precisament dimarts que ve el Congrés dels Diputats debatrà, a proposta del PSOE, la paralització de la LOMCE, una mesura que compta amb el suport de Ciutadans i a la qual podrien sumar-se pràcticament tots els grups de l'oposició al Govern en funcions del PP.

El PSOE, que s'ha compromès a derogar l'anomenada 'llei Wert' si arriba al Govern, demana de moment "suspendre el calendari d'implantació de la LOMCE i l'entrada en vigor de les normes que no haguessin tingut encara vigència efectiva com és l'avaluació final de primària". En referència a aquesta prova externa de sisè de primària, que al maig tindrà la seva primera edició sota la tutela del Ministeri d'Educació, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) ha instat a les famílies a boicotejar-la.

Sobre la supressió de la selectivitat que preveu aquesta llei per al curs 2016 i 2017, Ruiz ha dit que els alumnes poden "estar tranquils" perquè s'han fet les modificacions necessàries perquè no hi hagi canvi en el sistema. 

 “Per als alumnes que l’any que veu faran segon de Batxillerat, el títol el continuaran donant els instituts, i també les universitats catalanes han deixat clar que volen continuar fent les Proveus d’Accés a la Universitat (PAU)”. Ruiz també s’ha mostrat satisfeta del nivell aconseguit pels alumnes catalans perquè és bo tant en qualitat com en cohesió social, ha dit. Creu que s'ha de tenir en compte que Catalunya, durant molts anys, ha rebut "un gran increment de població en relació amb la població que hi havia, i l'ha rebut en un temps molt curt" i per tant s'han hagut d’escolaritzar alumnes "de països en què no havien estat escolaritzats mai i molts no parlaven el català".Segons la consellera el sistema educatiu ha fet en els deu últims anys "una gran feina d’integració, d’aprenentatge del català, de cohesió” i creu que tot això també s’ha de tenir en compte. A més, assegura que els resultats han millorat molt ja que hi havia un fracàs escolar del 30% i ara gairebé nou de cada deu alumnes aproven l’ESO, i hi havia un abandonament escolar del 28%, i en els últims 7 anys això s’ha reduït fins al 18%, ha recordat.

 

0 Comentaris
cargando